Vigtigt, enkelt og efterspurgt

Livsvigtige skridt på troens vej bliver taget, mens man vandrer sammen. Det sætter Henriette Engberg Vinkel i fokus.

Det kommende år bliver KFS-sekretær Henriette Engberg Vinkel ansat i et projekt, hvor hun skal fokusere på medvandring i kristne fællesskaber. Det sker i et samarbejde mellem KFS, LMBU, BUO, ELU, DFS og IMU.

Henriette Engberg Vinkel er overbevist om, at der ligger en kæmpe ressource i medvandring. Det gælder blot om at få den sat i spil.

Det er nemlig en vigtig pointe i medvandring, at det ikke handler om, at én skal være coach eller mentor for en anden. Man skal være menneske.

”Mange tror ikke, at de har noget at give, at de ikke har tilstrækkelige svar. De ved ikke, at de kan være et vigtigt forbillede ved også at være uafklarede, ved ikke at have alle svar. Det givende er i høj grad, at man tør sætte sig selv i spil, at man vil lytte og dele erfaringer om, hvordan det har været for mig at tro på Jesus,” siger Henriette Engberg Vinkel og fortsætter:

”Hvis troen skal gives videre til næste generation, er der brug for at dele tro og liv i relationer. Det er ikke nok, at vi har fokus på kristne fællesskaber og spændende gudstjenester, for der er ofte noget virkelig afgørende på spil i de nære relationer,” siger hun.

Unge efterspørger ældre

Henriette Engberg har i flere år arbejdet med netop medvandring. Hun har blandt andet skrevet speciale om emnet, og hun ved, at mange unge kristne efterspørger muligheden for at samtale med ældre kristne.

”Det er min erfaring, at mange unge kristne gerne vil tale med nogle, der er ældre, fordi de har gået et længere stykke ad vejen. Men nogle ældre tror ikke, at de eller deres erfaringer kan bruges. Jeg oplevede det forleden, hvor det kom som en stor overraskelse for en kvinde, at det faktisk ville være fedt for en yngre at tale med hende,” siger hun.

Hun har også oplevet, at hun havde kontakt med to piger, som gerne ville tale med en moden kristen søster, men det var ikke muligt at finde nogen, de kunne mødes med og drikke en kop kaffe!

Håber at fornyet fokus flytter noget

Henriette Engberg Vinkel er overbevist om, at der – måske særligt – i vores tid er et behov for det nære fællesskab, fordi vi har en kultur, hvor det ofte handler om at have de rigtige svar og have styr på sit liv. Og derfor vil hun gerne arbejde for at skabe mere medvandring og meget gerne mellem generationer.

”Jeg tror ikke, man kan lave normative guidelines for relationer. Man kan ikke sætte det på formler, men man kan være med til at skubbe dem i gang og pege på, hvordan man kan få samtaler i gang. ” siger hun.

Helt konkret vil Henriette Engberg Vinkel i hele 2021 tage rundt i kristne fællesskaber for at give inspiration til medvandring og måske være fødselshjælper for at få det i gang.

Hvis det er noget for jer, kan Henriette kontaktes via henriette@kfs.dk eller 23 67 27 34.

Se Henriette præsentere sig selv og medvandring her:

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights