Vigtig bog om himmel og helvede. For læg og lærd

Sejergaard, Højlund og Bækgaard bag vægtigt bidrag til debatten om himmel og helvede. Med svirp, oplysning og opbyggelse.

Er der to udgange på livet, eller vil Gud frelse alle til sidst? Det spørgsmål dukker med jævne mellemrum op til debat. Således også det seneste års tid.

I den netop udkomne bog »Livets risiko – Himmel og Helvede« giver 14 bidragydere hver deres vinkel på dommedag og fortabelsens virkelighed. Der er velrettede svirp til fortalere for alles frelse, men også oplysende og opbyggelige kapitler om himmel og helvede i kirkehistorien, i musik og litteratur, hos Grundtvig og gennem indføring i mere klassiske teologiske perspektiver.

Bogen er redigeret af sognepræst Jørgen Sejergaard, valgmenighedspræst Henrik Højlund og IM’s formand Hans-Ole Bækgaard, og der er ikke tvivl om, at deres anliggende er at fastholde, at der er to udgange på livet.

Med den brede samling af bidragydere og de varierede vinkler gør bogen en svær virkelighed nærværende og faktisk letlæst, selv om indholdet på ingen måde er letkøbt.

Som Henrik Nymann Eriksen formulerer det på bogens omslag, er bogens mange bidrag “en vandring rundt om fortabelsens bjerg i en erkendelse af, at det ikke lader sig flytte, men nok udforske til en vis grad. I en bagvendt opbyggelighed bliver de forskellige perspektiver på fortabelsen en indirekte forkyndelse af frelsen i Jesus Kristus, både fordi han frelser os fra netop fortabelsen, men også fordi dommen er et opgør med al ondskab.”

Bogen er krydret med 13 citater fra personer i kirkelandskabet, som reflekterer over frelse og fortabelse, bl.a. Søren Abildgaard, Charlotte Baunbæk Dyremose, Søren Ulrik Thomsen og Sørine Gotfredsen. Citaterne giver bogen en bredde, som viser, at fortabelsen ikke er for missionske feinschmeckere, men de er dog ikke strengt nødvendige. De 14 kapitler i bogen er i sig selv en guldgrube af viden, som både teologer og lægfolk kan få stort udbytte af.

De fjorten kapitler er skrevet af: Henrik Højlund, Klaus Vibe, Kurt E. Larsen, Peter Søes, Asger Chr. Højlund, Jørgen Jensen Sejergaard, Jacob V. Olsen, Hans-Ole Bækgaard, Knut Alfsvåg, Michael Agerbo Mørch, Jacob Munk Rosenlund, Steen Skovsgaard, Sprint Aagaard Korsholm og Jan Holm Mortensen.

Livets risiko – Himmel og Helvede. Pris 249,95. Bogen kan bestilles på Lohse

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights