Vellykket menighedscamp i Hjallerup

Menighedscamp arrangeres af repræsentanter fra IM, ELN og kirker i ELNs menighedsnetværk. I år var der 230 enheder tilmeldt menighedscamp på Hjallerup Bibelcamping

Imponerende forvandling fra græsmark til kæmpe campingby på ganske få dage. Frivillige fra nær og fjern mødtes et par dage før åbningen og fik pladsen gjort klar til både beboelse og aktiviteter af mange forskellig slags. Stor ros til centerudvalg og projektledere for et godt forarbejde og overblik.

Menighedsinspirator i ELN, Anette Klausholm Bækgaard, fortæller her om sine oplevelser af menighedscamp:

“Jeg har aldrig været på Hjallerup før og blev meget ydmyg over det engagement og det store arbejde som blev leveret af mere end 150 frivillige. At sætte pladsen op og gøre klar til modtagelse af de mange campister skete med stor forventning, energi og masser af begejstring. At tage ned igen var en lige så stor oplevelse, dog med lidt mere træthed i kroppen og meget mere ydmyg i forhold til alt det som Gud fik lov til at gøre for enkeltpersoner og fællesskaber. Når det så tydeligt kan ses og høres at rammerne er blevet fyldt med Guds ånd og virkekraft, så er det en fornøjelse også at genskabe pladsen til en græsmark. Jeg glæder mig allerede til næste års camping.

Mere end 700 enheder fyldte godt på hele pladsen og ca. 230 enheder var tilmeldt Menighedscamp, som er et blandt mange spor på Hjallerup Bibelcamping. Rigtig mange mennesker besøgte Menighedsteltet i løbet af ugen både til hygge i cafeen om aftenen og deltagelse i de aktuelle emner om kirke, tro og menneskelivet om eftermiddagen.

Seminarer med indhold

Menighedscamp arrangeres af repræsentanter fra IM, ELN og kirker i ELNs menighedsnetværk. I menighedsteltet var der aktiviteter hver dag, hvor alle var velkommen. De spændte bredt fra workshop om stress ved Anette Klausholm Bækgaard, menighedsinspirator i ELN og stresscoach, hvor fokus var på at opdage stress, forebygge og afhjælpe stress.

Steen Eskildsen, sognemedhjælper i Vigerslev Kirke,  har skrevet en bog om ledelse af frivillige i kirker, og gav os et indblik i, hvorfor vi har frivillige og hvordan vi bedst leder frivillige. Bogen udkommer sidst i august, hvor man kan læse meget mere om emnet.  Henrik Højlund, præst i Løsning og Korning sogne og formand for ELN, var på banen med et seminar om gudstjenesteform og hvordan formen kan være med til at give Gud plads – også der, hvor det umiddelbart opleves som kedeligt. Der var en livlig debat efterfølgende. Esben Ottosen, medieekspert fra Norge, kom på sit seminar med vigtige betragtninger og opmuntring til at kristne dels er bevidst om, at vi bliver påvirket af vore omgivelser og dels at vi tør være modkultur og blande os i debatten, hvor den end føres i medier, på arbejdspladser, i fritidsklubber,  til private fester m.v.

Anders Jensen, præst ved Ansgarskirken i Ålborg og med i udvalget bag Menighedscamp, havde et seminar om generationer, bl.a. med en yderst spændende gennemgang af de troskendetegn hver alder har og de udfordringer og styrker, der er i hver generation. Jon Poulsen sluttede seminarrækken af med at tale om identitet og kristentro. Her fik vi en levende beskrivelse af Gud og hvordan han ser på mennesket og hvordan mennesket ofte oplever sig selv. Vi fik en opfordring til at se ind bagved alle vore egne tanker om os selv og opdage Guds tanker om os. Han elsker os – en sætning, som har vi hørt så tit – kan også siges på denne måde: Gud kan rigtig godt li’ dig.

Fællesskabet er vigtigt

I år blev volleyball turneringen vundet af et rigtigt godt hold fra integrationscamp. Hver aften var der godt besøgt i Cafe Nærvær, hvor forskellige cafehold servicerede gæsterne. Der var lækre ting på menukortet, masser af hygge, spil og en aften med banko.  Mange nød at være i cafeen og hænge ud med gamle og nye venner.

Tak for fællesskab til alle der var med i år og på gensyn på næste års camp. Sæt allerede nu kryds i kalenderen til d. 22. juli 2017, når der er Menighedscamp i Hjallerup igen.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights