Vejen frem efter 15. juni 2012

D.15. Juni 2012 vedtog Folketinget, at det skulle være muligt at vie homoseksuelle i folkekirken. Samme dag var folkekirken klar med et nyt, kønsneutralt vielsesritual, som var udarbejdet af otte ud af de ti danske biskopper. Det skete under protest fra dele af folkekirken, og på årsdagen for vedtagelsen af loven bragte Kristeligt Dagblad en kronik, som er underskrevet af formændene for otte af de organisationer og institutioner der repræsenterer den del af folkekirken, der iblandt ELNs formand Henrik Højlund.

Som et yderligere tiltag har Evangelisk Luthersk Netværk udsendt en vejledning til sine medlemmer og med denne vejledning ønsker Evangelisk Luthersk Netværk at give hjælp til dem der ønsker at blive i folkekirken, til trods for dens læremæssige krise, ligesom den anerkender, at nogen melder sig ud af folkekirken på grund af selvsamme krise.

Vejledningen hedder “Vejen frem efter 15. juni 2012” og er en fastholdelse af, at det er uden for en klassisk, bibelsk kristendoms ramme, at indføre et sådant ritual, hvorfor der fortsat tages afstand fra det. Det fastholdes også, at der inden for folkekirkens rammer, fortsat skal være reel frihed til at sige nej til at anerkende dette ritual, og at forkyndelses- og gudstjenestefællesskab med præster og biskopper, som er villige til at benytte det nye ritual frarådes.

Vejledningen kan findes her:  Vejen frem efter 15. juni 2012

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights