Undersøgelse om bibelbrug

Hvordan kan vi hjælpe dig til at bruge Bibelen og få lettere ved at omsætte det til dit liv? Det ønsker 11 organisationer at finde ud af.

For at kunne svare på spørgsmålet om, hvordan vi kan blive bedre til at bruge bibelen og omsætte det i praksis, så er der lanceret en spørgeskemaundersøgelse, som løber frem til d.31. juli 2016.

Lasse Holmgaard Iversen fra Bibellæser-Ringen, som er projektleder på undersøgelsen, siger om projektet:

”Formålet er ikke om at tjekke, om man læser nok! Vi foretager undersøgelsen blandt kristne, som er tilknyttet menigheder og organisationer, hvor tillid til Bibelen er i højsædet. Det vil sige at udgangspunktet for langt de fleste af disse mennesker er, at de ønsker at lytte til Gud gennem Bibelens ord. Men det betyder ikke nødvendigvis, at de læser så meget i Bibelen”

”Den viden vi får samlet sammen, vil blive brugt til at udvikle nye ressourcer, som skal hjælpe os alle til at Bibelen bliver brugt, forstået og omsat til levet liv”.

Bibelen er Guds ord

Det er fælles for alle organisationerne bag undersøgelsen, at vi anser Bibelen for at være Guds ord til mennesker. Derfor er det vigtigt for os, at vi også læser og lytter til Bibelen, så dens ord kan blive omsat til liv. Men det er ikke en selvfølge. Fx fordi vi i dag mindre læsende, end vi var for 10 år siden, så derfor vil vi gerne vide, hvad betyder det for vores brug af Bibelen? Vi er også på én gang mere individualistiske, samtidig med at vi er optaget af fællesskaber. Så hvordan tager vi højde for det, når vi laver ressourcer, der skal understøttet bibelbrug? Dét ønsker vi at arbejde målrettet med – og derfor har vi brug for bibelbrugernes input!

Spørgeskemaet finder man på bibelbrug.dk, og målet er at få mindst 1000 besvarelser fra personer på 13 år og opefter.

Bag undersøgelsen står organisationer, som ønsker at opmuntre til og understøtte personlig bibellæsning: Evangelisk Luthersk Mission, Indre Mission og Indre Missions Unge, Luthersk Mission og Luthersk Missions Børn og Unge, FrikirkeNet, Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler, Kristeligt Forbund for Studerende, Evangelisk Luthersk Netværk, Ordet & Israel og Bibellæser-Ringen

Yderligere spørgsmål til undersøgelsen?

Kontakt Lasse Holmgaard Iversen lasse@blr.dk | 2625 5788

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ELN søger ny landsleder. Måske noget for dig, der er netværker, organisator og kommunikator..?

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights