Thisted Bykirke fik egen præst

Valgmenigheden Thisted Bykirke er for byen og gerne hele Thy. Søndag den 25. november blev kirkens nye præst Isak Holm indsat i tjenesten.

Thisted Bykirke har endnu ikke holdt ét års fødselsdag, men søndag den 25. november var der alligevel særlig festlig kirkekaffe. Den dag ble Isak Holm nemlig indsat som kirkens første, egen præst. Han er ansat i Thisted på 10 procent og arbejder desuden som sognepræst i Nørrelandskirken i Holstebro.

Thisted Bykirke blev stiftet i januar i år, og indtil nu har kirken haft en midlertidig aftale med Carsten Riis Jensen, der er sognepræst i Møborg.

Hver søndag er en glæde

Thomas Boelskifte, formand for bykirkens bestyrelse, glæder sig over søndagens indsættelse, men faktisk glæder han sig over hver eneste søndag.

”Når du spørger, hvad vores glæde er, jamen så er hver søndag en glæde. Det er dejligt at se, at mange har et engagement i kirken og vil være med til at opbygge den,” siger Thomas Boelskifte.

Thisted Bykirke har omkring 35 medlemmer, men samler ca. hver anden søndag mellem 40 og 90 mennesker til gudstjeneste i IM’s missionshus, hvor kirken har lejet sig ind.

Hvem er Thisted Bykirke?

”Ja, hvem er vi,” funder formanden et øjeblik, ”vi er en flok i alle aldre, som gerne vil samles til gudstjeneste. Vi har ønsket at bygge kirken på en bibeltro forkyndelse, og så lægger vi vægt på, at der er tid til fællesskab. Vi mødes enten om brunch, kaffe eller aftensmad. Det har vist sig, at der er behov for det, og tre kvarter til en halv time inden gudstjenesten starter, begynder folk at drysse ind og snakke. Det er skønt,” fortæller Thomas Boelskifte.

Ting tager tid

Thisted Bykirke er som nævnt endnu ikke fyldt ét år, men kirken har været på vej de seneste syv år. For Thomas Boelskifte og de øvrige bag kirken, har det nemlig været vigtigt, at det ikke skulle hastes igennem, men derimod skulle de lokale folk have mulighed for at vænne sig til tanken om en valgmenighed.

”Det har været lang tid undervejs, og der har været det ved det, at vi ikke ville blive uvenner med nogen, og det er vi heller ikke blevet, selv om der selvfølgelig kan være nogle, der ikke er helt enige med os,” siger Thomas Boelskifte.

En kirke for alle mennesker

 Hvad er jeres udfordring?

”Vores udfordring er, om mange bliver ved med at komme, når nyhedens interesse har lagt sig. Det bedste vil være, hvis man bare kommer i kirke hver gang, at det ikke er noget, man vælger fra gang til gang. Og så er det også en udfordring, at vi ikke må blive kede af det, hvis der en søndag kun sidder 35,” svarer formanden.

Har du et bedeemne – ud over det du lige har nævnt?

”Ja, at vi må nå ud i hele Thy. Thisted Bykirke er et sted for alle mennesker. Og så må vi også bede om, at det er Guds ord, der bliver forkyndt,” siger Thomas Boelskifte og føjer eftertænksomt til:

”At vi må blive ved.”

Thisted Bykirke er en valgmenighed, som er tilknyttet Indre Mission og Evangelisk Luthersk Netværk, ELN.

 

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ELN søger ny landsleder. Måske noget for dig, der er netværker, organisator og kommunikator..?

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights