Søhøjlandets kirke får egne lokaler

Det er lykkedes Søhøjlandets kirke at købe egne lokaler i Gjern og sikrer sig dermed gode rammer for gudstjenester og aktiviteter

Søhøjlandets kirke er i øjeblikket er ved at ombygge underetagen på det gamle rådhus i Gjern. Efter at have lejet sig ind i Gjern Kultur- og Idrætscenter gennem de seneste seks år, får Søhøjlandets Kirke sin helt egen kirke med tilhørende menighedslokaler. Det kommer til at koste omkring 2 mio. kr at købe de 900 store lokaler, der skal sættes en del i stand bl.a. med hel masse frivilligt arbejde.
Jørgen Kristensen, næstformand i Søhøjlandets Kirkes menighedsråd er en del af det tre mand store byggeudvalg, som menighedsrådet har nedsat. Han fortæller til Midtjyllands avis torsdag d. 11. september: “Finansieringen er på plads via tilsagn om en række økonomiske donationer fra kirkens medlemmer, og derudover har vi fået en god låneaftale med den lokale sparekasse”

God plads

Selve kirkerummet eller samlingssalen bliver på 170 kvm, og den bliver lavet ved at slå tre rum sammen, deriblandt det tidligere rådhus kantine. Derudover bliver der lavet børne- og ungdomslokaler samt mødelokaler og kontorlokale. Og så skal der også laves bedre toiletforhold. Selv om det først er i denne uge, at aftalen med købmanden faldt på plads samt at kirkens menighedsråd godkendte købet, så har de frivillige allerede været i gang nogle uger med at rydde og bryde ned i den fremtidige kirke. Kommer alt til at gå som planlagt, vil det stå klar til ibrugtagning til foråret.

Frimenigheden kan også se frem til, at den måske selv kan få lejeindtægter. For i kælderen er der meget mere plads, end kirken selv har brug for. “Vi vil nok prøve at leje nogle af lokalerne ud, eventuelt til den ungdomsklub, som der er initiativ til at starte i Gjern. De kan så samtidig få adgang til nogle ungdoms-aktivitets-lokaler med bordtennis og så videre, som vi vil indrette i rådhusets tidligere sikringsrum på 90 kvm”, fortællerJørgen Kristensen.Man forventer iøvrigt også at få glæde af udearealerne og vil for eksempel lave legeplads og bålplads og den slags.

Vision

Søhøjlandets kirke vil med det nye kirkelokaler fastholde deres vision for menighedens arbejde.
Det formuleres på denne måde på menighedens egen hjemmeside:

  • At Guds kærlighed og omsorg for os afspejles i vores fællesskab.
  • At fællesskabet er et forum, hvor jeg kan være, som jeg er – og møde Gud, som Han er.
  • At vi inviterer til:
    • Gudstjeneste, – med fokus på Gud og et vækkende budskabet om Jesus Kristus igennem ordets forkyndelse, dåb og nadver, bøn og lovsang. Vi ønsker, at gudstjenesterne er inspirerende for vores liv med Jesus, åbne og vedkommende for børn, unge og voksne i alle aldre. I forbindelse med gudstjenesten vil der ofte være børnekirke og efter gudstjenesten vil der være kirkekaffe/-frokost.
    • Kernegrupper, – som et tilbud om at være med i et mindre netværk på 5 til 10 personer. Her mødes vi i private hjem. Vi lægger vægt på indlevelse og omsorg omkring hinandens hverdag og trosliv.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Kursus for frivillige ledere. Fokus på åndelig og praktisk ledelse. For dig! Forår 2024

Verified by MonsterInsights