Agape og sjælesorg.dk tilbyder sjælesorgskursus

Sjælesorgskursus for præster, sognemedhjælpere, diakoner, menigheders sjælesorgsteams og personer med sjælesørgeriske opgaver i menigheden.

 

Agape og sjaelesorg.dk arrangerer i anden halvdel af 2019 et kursus i sjælesorg, som forløber over et halvt år med 7 samlinger med tre ugers mellemrum i Skjern Bykirke. Tiden mellem samlingerne bruges til refleksion, træning og forberedelse. Emnerne, der undervises i på kurset, er et udsnit af de temaer, man som sjælesørger kan møde i sjælesorgens rum. Målgruppen er præster, sognemedhjælpere, diakoner, menigheders sjælesorgsteams og personer med sjælesørgeriske opgaver i menighedssammenhæng.

Udrustet til at øve sjælesorg

Målet med sjælesorgskurset er, at deltagerne bliver udrustet til at øve sjælesorg i menighedslivet og i stand til at møde det hele menneske i sjælesorgen. Samtidig kan man blive fortrolig med brugen af sjælesorgens midler og skærpe opmærksomheden på grænsefladerne mellem sjælesorg og terapi.

Daniel Lind, præst i Århus Bykirke fortæller om sin egen oplevelse af at være på sjælesorgskursus i foråret 2018. ”Det har givet mig anledning til at se, hvad jeg gør og hvordan jeg holder samtale. Jeg er blevet klar over, hvad jeg umiddelbart er god til og hvor mine udfordringer ligger og så reflektere over det og få noget teori koblet på den praksis jeg står i. I det hele taget, så er kurset rigtig godt skruet sammen af praksis, teori, velvalgte artikler og forslag til gode bøger der handler om sjælesorg.”

Se og læs programmet her

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights