Salmeaften med vinger og rødder

Ketty Dahl og Bjarke Clausen har skrevet 120 (!) nye salmer til hele kirkeåret. Onsdag den 13. september kan man synge en del af dem i Nørrelandskirken i Holstebro.

Ketty Dahl, salmedigter og maler, har sammen med organist og komponist Bjarke Clausen de seneste to år arbejdet intenst med at skrvie nye moderne og rytmiske salmer til både 1. og 2. tekstrække.

“Ja, nu kan vi sætte 120 nye salmer fri og lade dem flyve mod himlen til Guds ære. Derfor vil vi gerne invitere alle interesserede til at komme og være med til at synge salmerne i luften, så de får vinger og kan nå vidt ud,” siger Ketty Dahl.

De to salmesmede glæder sig meget til for første gang at høre salmerne sunget af en stor flok.

“Men det er også med en vis bæven, når man skal prøve sine salmer af. Kan de kan synges som fællessang, sætter ordene sig og løfter én, og er de med til at forløse den prædikentekst, som de tager udgangspunkt i – både mht. melodi og tekst?” siger Ketty Dahl.

I sagens natur kan man ikke nå at synge 120 salmer til sangaftenen i Nørrelandskirken, men ca. 20 nye salmer bliver præsenteret og sunget.

Salmemelodierne kan allerede nu høres på  Nørrelandskirkens hjemmeside.

Formålet med salmerne er skrevet og komponeret ud fra et ønske om, at give menigheden mulighed for at synge en sang, som på et nutidigt sprog lige præcis handler om det samme, som prædiken handler om. Altså en sang skrevet ud fra søndagens evangelietekst.

“Vi ønsker, at salmerne skal være Gud til ære og mennesker til glæde. Og derfor vil det også glæde os, hvis mange vil være med til at synge – første gang i Nørrelandskirken den 13. september,” siger Ketty Dahl.

Herunder en teksbid til forsmag

Jorden begyndte at ryste og svaje.
Stenen begyndte at rulle og dreje.
Jesus forlod da sin grav og sin død.
Solen gav himmelen farve og glød.
Fysisk lyslevende,
fysik konkret
stod han op
på den smukkeste morgen,
som verden har set.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights