Ritual – splittelse eller sammenhold?

Den aktuelle kirkelige situation kan medføre megen strid. Men hvad med i stedet, at vi rykker tættere sammen på den samme grund: Guds ords klare tale.

Af Kurt Dalsgaard, Næstformand i ELN

Det, som binder os sammen, må være vores lutherske tro og ikke de menighedsmæssige konsekvenser, vi drager.

Hvis der kommer et autoriseret ritual for velsignelse eller vielse af homoseksuelle par, kan der ske det, at kristenfolket bliver splittet i mange fraktioner. Nogle vælger at blive i folkekirken og kæmpe for Guds ords sandhed der. Andre vælger at melde sig ud af folkekirken, fordi man ikke kan være med i en sammenhæng med vranglærende ritualer.  Samtidig begynder man måske også at kritisere hinanden for de valg, man tager. De, som bliver i folkekirken bliver beskyldt for, at de slutter fred med ikke-bibelske ordninger. De, som går ud af folkekirken kritiseres for, at de forlader slagmarken og hytter deres eget skin i lukkede cirkler. Der kan komme megen strid og ufred i kølvandet på et sådant fremmedelement af et ritual i folkekirken.

Øvelse i sammenhold
Der er dog en anden mulighed, nemlig den, at vi rykker tættere sammen på den samme grund: Guds ords klare tale. Det bibeltro kristenfolk kommer i nærmeste fremtid ud i en øvelse, hvor det som binder os sammen, i højere grad skal være det grundlæggende i vores evangelisk lutherske tro og ikke de praktiske konsekvenser, vi drager af vores tro. Set i den sammenhæng skal kristne ledere blive bedre til at lede Kirken ud fra det, som er Kirkens grundlag og give plads til, at det enkelte menneske og den enkelte menighed selv kan afgøre, hvordan bundethed til Guds ord skal give sig udslag i praksis.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights