Præster tror ikke på skabelse eller opstandelse

Flere sognepræster udtaler sig om, at de hverken tror på en skabende Gud eller den fysisk opstandne Jesus.

Jyllandsposten benytter jævnligt de kristne højtider til at spørge sognepræster, om deres holdning og mening om forskellige kirkelige og teologiske spørgsmål og denne jul var ingen undtagelse. Man inviterede over 2000 sognepræster til at svare på nogle få spørgsmål og af dem svarede ca. 800. Det blev til artikler i Jyllandsposten på juledag og 2. juledag, og det som har vakt opsigt, er ikke de mange, som svarede det som man kan forvente af præster, men at nogle få af disse præster ikke kan forene deres egen tro, med centrale dele af den kristne trosbekendelse.
5 præster svarer, at de ikke tror på at Jesus opstod af graven og 4, at de ikke tror på en skabende Gud. Flere af dem bekræfter deres svar og står frem med deres navn i Jyllandsposten.

Sognepræst Per Ramsdal

I et interview i Jyllandsposten d. 25. december uddyber Per Ramsdal, sognepræst i Sydhavn sogn, København, sine synspunkter. »Jeg kan ikke tro på, at Jesus fysisk stod op af graven. Det bliver for overnaturligt for mig. Men det er en virkelig vigtig fortælling,« siger Per Ramsdal. Gud er heller ikke den der har skabt verden, det har videnskaben i stedet givet en naturlig forklaring på og han tror heller ikke at Gud konkret handler på vores bøn: ”Gud er ikke en, som sidder og hører os med sit øre. At bede ham om at passe på os er på samme plan som at bede om en rød cykel”.
Per Ramsdal mener heller ikke, at vi skal forvente at se hinanden efter døden: ”Hvis jeg en gang imellem siger, at vi skal se ham (den afdøde ved en begravelse) igen, så kommer jeg lidt med en nødløgn, for det tror jeg ikke selv på. Men det kan være, at de pårørende tror på det, og så er det måske okay, at jeg siger det. For det er uinteressant, hvad præsten tror på!”

Biskop i Københavns stift, Peter Skov-Jakobsen, forventer at indkalde Per Ramsdal til en tjenestelig samtale i begyndelsen af det nye år. Mon en ny Grosbøll sag er undervejs ?

Deadline på DR2

Emnet blev debatteret på DR 2 Deadline d. 25. december, hvor Martin Krasnik havde inviteret Per Ramsdal i studiet og stillet ham bl.a. spørgsmålet om man som præst i Folkekirken ikke skal tro på det som der står i trosbekendelsen. Per Ramsdal mente at præsten tro ikke har nogen betydning, men at der i øvrigt kunne være brug for at få opdateret de gamle trosbekendelser til en mere moderne version, hvor der ikke er så mange overnaturlige elementer. Derefter var der debat mellem teolog Lars Sandbeck og sognepræst i Karlebo, Jørgen Sejergaard. Her fik Jørgen Sejergaard understreget at man som præst i folkekirken naturligvis må kunne stå inde for kirkens trosbekendelse.

”Det ny testamente taler enkelt, stærkt og bogstaveligt om, at Jesus opstod fra de døde – fysisk, legemligt – det er faktisk sket”.
Jørgen Sejergaard i DR 2 Deadline

 

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights