Pastoral vejleder indsat

I en fyldt Løsning Kirke blev Børge Haahr Andersen i dag indsat som Pastoral Vejleder. Se billeder her

I en fyldt Løsning Kirke indsatte ELN i dag Børge Haahr Andersen som pastoral vejleder. Børge er rektor på DBI og hjælpepræst ved Emdrup kirke. Som pastoral vejleder bliver Børge formand for ELNs vejlederordning, og dermed øverst ansvarlig for denne ordning, som har eksisteret i fem år.

Til gudstjenesten i Løsning Kirke i dag var repræsenteret et bredt spektrum af mennesker fra hele Danmark, præster og lægfolk, fra sogne- valg- og frimenigheder, i alle aldre – fra den yngste på godt en måned til den ældste på over 90 år. Den festlige gudstjeneste byggede på en række bibelcitater, og indgød kristenfolket til med frimodighed at være evangelisk-lutherske kristne på kirkens traditionelle grundlag. Dette blev fint understreget ved at synge salmer som ‘Nu fryde sig hver kristen mand’, ‘Guds menighed er jordens største under’ og mange flere.

På trods af den, på mange måder kedelige baggrund for at ELN har fundet det nødvendigt at oprette en teologisk vejlederordning, som supplement til det biskoppelige tilsyn, bar gudstjenesten præg af stor glæde over, og frimodighed til, at få lov at virke som kristen kirke i Danmark i dag.

Tilknyttet den pastorale vejlederordning er foreløbig 55 præster, der har valgt at være en del af denne ordning, som supplement til deres biskoppelige tilsyn, som de fortsat vil være underlagt.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights