Præsteindvielse i Broen

Simon Nielsen blev indviet til præstetjeneste i Frimenigheden Broen i Vejle, som er medlem af både ELNs menighedsnetværk og tilknyttet Indre Mission.

Frimenigheden Broen i Vejle har hidtil klaret sig med ulønnede fritidspræster.

Men 1. september fik Broen sin første lønnede præst, idet Evangelisk Luthersk netværks pastorale vejleder, Børge Haahr Andersen indviede og indsatte Simon Nielsen som præst i Broen. Simon, der kommer fra en stilling som ungdomskonsulent i Indre Missions Unge, er foreløbig ansat på halv tid.

Indvielse og indsættelse fandt sted ved en festlig gudstjeneste i Vejle missionshus med knap 300 deltagere – heriblandt en gruppe præster fra sogne-, valg- og frimenigheder. Efter gudstjenesten var der samvær, hvor flere benyttede lejligheden til at give Simon nogle gode ord med på vejen i hans nye tjeneste.

“Det er opmuntrende at opleve, hvordan det kan lykkes at rumme de forskellige valg i forhold til Folkekirken lokalt.” udtaler landssekretær Brian Christensen. “Processen om dannelsen af frimenigheden Broen i Vejle har vist, at det kan lade sig gøre at vise hinanden respekt og håndtere de stærke følelser der er omkring gudstjenestefællesskabet på en konstruktiv måde. Det giver også bedre mulighed for at man kan have fokus på det helt centrale, nemlig evangeliet om Guds nåde og dét at følge Jesus som discipel i dag. Dét var også i centrum ved Simons præsteindvielse.”

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights