Opløftende Kirkefest

ELNs Kirkefest gav et optimistisk indblik i nutidens og fremtidens Kirke i Danmark

Lørdag den 14. september 2013 inviterede ELN for tredje gang til Kirkefest. Denne dag samledes ca. 200 engagerede kirkefolk fra hele Danmark til en festlig dag i Kronjylland Frimenigheds fine lokaler i Randers.

Gennem en række meget forskelligartede foredrag blev der i løbet af dagen sat spot på forskellige dele af det, at være Kirke i Danmark dag. I et foredrag fortalte Sognepræst Per Damgaard Pedersen om, hvad han oplever, at Gud er i gang med at lære os.IMG_6114

”Det første jeg gerne vil pege på er, at Gud bevarer os. Det er simpelthen så dejligt. Det andet er, at Gud åbner nye veje. Der hvor dørene virker lukkede, der åbner Gud veje. Det tredje er, at Gud har givet os en god form for modenhed. Der skal en hel del til for at vælge os af pinden. Den fjerde ting jeg glæder mig over er, at Gud har lært os, at han gør sig selv synlig, tilgængelig. Det er min tydning af sekulariseringen.”

Den moderne religiøsitet

I et andet foredrag beskrev Generalsekretær i Bibelselskabet Morten Thomsen Højsgaard, hvordan han oplever religiøsitet og kristendom i Danmark i dag.

IMG_6110”Google-buddhismen er som en bevægelse i tidsånden. De fleste danskere er fortsat medlem af Folkekirken, men sammensætter sin egen tro. Nøgleord er energi, balance, indre ro, frihed.

Hvor er troen på vej hen? Aftraditionalisering, ca. lige mange danskere synes godt om Buddishmen og kristendommen, folk er troende men de blander religioner. Er vi på vej mod en tredje reformation? Ja, men vi er der ikke helt endnu. Hvis der kommer en adskillelse af stat og kirke, vil det være lige så markant som de to tidligere reformationer,” sagde Morten Thomsen Højsgaard. Videre beskrev han, hvordan den kristne kirke i Danmark har en masse at tilbyde søgende danskere.

”Hvad kan vi gøre ved det? Kirken er også et netværk – kirkekaffen! Tilgivelse og næstekærlighed som vi kan læse om i Bibelen virker. Kirkerummet tilbyder ro, balance, energi. Kirken kan rumme det – vi er alle søgende.”

En opmuntrende dag

Foredragene blev bundet sammen med dejlig fælles lovsang, og dryp fra nogle af medlemmerne af ELNs menighedsnetværk. I et indlæg blev der fortalt om en Iransk par der blev inviteret med til Gudstjeneste i Vendsyssel Frimenighed. Efter at have deltaget i en enkelt gudstjeneste, fortalte de to præsten, at de gerne ville døbes.

Kirkefesten gav også nogle tanker fra ELNs formand Henrik Højlund, der gav sit bud på ELN om fem år.

”Om fem år har vi 3000 enkeltmedlemmer, og 50 medlemmer af menighedsnetværket. ELN skal fortsætte med at turde sige nødvendige sandheder i offentligheden, også selvom det umiddelbart kan være mere bekvemt at lade være.”

Alt i alt gav Kirkefesten et stærkt og opmuntrende indblik i Kirkens situation i dag, med et stærkt fokus på Kristus. Da dagen var omme, rejste de mange kirkefolk ud i hele landet, fyldte af glæde over at mærke det gode kristne fællesskab, og med en fornyet opmærksomhed på, at vi tilhører den eneste sande Gud. Nemlig Kristus.

IMG_6118 IMG_6117 IMG_6119 IMG_6116 IMG_6115 IMG_6114 IMG_6113 IMG_6112 IMG_6111 IMG_6110 IMG_6108 IMG_6106 IMG_6104 IMG_6103 IMG_6102 IMG_6099 IMG_6122

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ELN søger ny landsleder. Måske noget for dig, der er netværker, organisator og kommunikator..?

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights