Nyt medlem i ELN’s landsledelse

Andreas Kammersgaard Ipsen er LM’er med ELM-rødder – og nyt medlem i ELN’s landsledelse.

Andreas Kammersgaard Ipsen er netop trådt ind i ELN’s landsledelse. Han er cand.theol. og har siden 2015 været præst i Tarm Frimenighed. Selv om man ikke kan høre det, er han bornholmer og har rødder i ELM. At han nu også er engageret i ELN giver rigtig god mening, fortæller han.

”Jeg ved, at mange kan tænke, at LM og ELN er konkurrerende virksomheder eller netværk for menigheder, men det er ikke konstruktivt. Jeg ser det mere sådan, at vi er i samme lutherske familie og må supplere hinanden og trække på hinandens ressourcer. Der er ikke nogen grund til, at alle skal have alt på hylderne.”

Som eksempel nævner Andreas Kammersgaard Ipsen ELN’s tilbud om ”servicetjek” til menighedsråd og bestyrelser.

”Det er oplagt, at servicetjek kan bruges af andre end menighederne i ELN’s menighedsnetværk. Det er også relevant for LM-frimenigheder og -kredse, ligesom det er relevant i sognekirker,” siger han.

Hvad tænker du, er et vigtigt fokus for ELN?

”Jeg lyttede med i 00’erne, da man begyndte at tage nogle spadestik til ELN, og lige fra starten har det tiltalt mig, at ELN har et ønske om at være fyrtårn. Det er en rolle, som ELN har udfyldt i mange år. Og det er en vigtig rolle, ikke kun udadtil mod liberalteologien, men i høj grad også indadtil i de kristnes forsamlinger.

Her er der noget DNA, som skal bevares og pudses af. Det er vigtigt at lære troens folk, hvordan vi kan være en minoritet og stå fast på det, der er sandt, i tillid til Gud. Vi må genlære, hvordan vi kan blive stående med upopulære synspunkter i en verden, der er fremmed for kristendom. Det måtte den første kirke lære lynhurtigt. Jeg tror, vi kan lære af den – og af kirker andre steder, som står i en presset virkelighed, f.eks. i den muslimske verden,” siger Andreas Kammersgaard Ipsen.

Fire bøger på seks år

Foruden at være præst er Andreas Kammersgaard Ipsen også en flittig skribent. Fire bøger på fem år er det blevet til. Den første, Tro med sko på, kom i 2016 og blev efterfulgt af Sprængfarlig kristendom i 2019 og Øjebliksbilleder fra tvivlens landskab, som han skrev sammen med Michael Mørch Agerbo i 2021. Og endelig har han netop udgivet Da Job mødte Gud.

Bag bogproduktionen ligger både et ønske om fordybelse og et ønske om at få budskaberne ud.

”Jeg elsker at skrive. Det er sådan jeg lærer bedst, når jeg skal fordybe mig. Ofte når jeg skal skrive en artikel, så begynder jeg bare, og så vokser det ud fra skriveprocessen. Så tager det ene nogle gange det andet,” siger han.

Den seneste bog Da Job mødte Gud er blevet til på baggrund af oplevelsen kaos og klarhed, som fyldte Andreas Kammersgaard Ipsen, da familien mistede deres søn. Samme kaos og klarhed fandt han i Jobs bog.

”Jeg holdt mig længe tilbage med at dele erfaringen, fordi jeg ikke havde lyst til, at Viggo skulle reduceres til en pointe i en prædiken, men nu var det på tide, at jeg bragte det i spil,” fortæller han.

Og det er blevet godt modtaget. F.eks. skriver Børge Haahr Andersen om bogen: ”På en sjælden måde formår han (Andreas, red.) at anvende teksten på en livsnær måde, sådan at hans egne og vores kampe genspejles i formidlingen.”

KORT OM ANDREAS KAMMERSGAARD IPSEN

  • 39 år og gift med Johanne. Parret har tre døtre.
  • Uddannet cand.theol. fra Københavns Universitet og med tilknytning til DBI.
  • Fra 2012-2015 ungdomskonsulent i LM.
  • Siden 2015 præst i Tarm Frimenighed.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights