Nyt center for teologi i praksis

Center for teologi i praksis skal give kristne forsamlinger og menigheder hverdagsnær teologisk hjælp og sparring i teologiske spørgsmål.

Dansk Bibelinstituts Center for Teologi i Praksis (CTIP) ønsker at tilbyde en række hverdagsnære teologiske ressourcer til dem, der ønsker bibeltro teologisk udrustning og sparring.

Det har været hjerteblod for DBI siden grundlæggelsen at være en resurse for bibeltro præster, missionærer, kirkeligt ansatte, menigheder og kirker.

DBI ønsker at fremme bibeltro forkyndelse, undervisning og mission, og at forberede til og videreuddanne i tjenesten for evangeliet hjemme eller ude. CTIP er ét led i denne vision, hvor man vil skabe en større sammenhængskraft mellem menighedsliv og teologisk uddannelse.

En resource-tilbud

DBIs nye Center for Teologi i Praksis (CTIP) vil nå ud til kristne forsamlinger gennem forskellige kursustilbud, efteruddannelse, mentorforløb og undervisning for forkyndere. På hjemmesiden http://ctip.dk skriver man om de forskellige tilbud

Vi etablerer nogle ”forkynderpakker”, hvor vi samler undervisning, der kan inspirere og videreuddanne forkyndere.

Vi tilbyder en mentorordning, hvor forkynder­spirer kan blive koblet sammen med en DBI-underviser, som kan vejlede den nye forkynder på tomandshånd over en periode.

Vi etablerer forskellige undervisningstilbud på FIUC-DK, som man gratis kan følge – også uden at aflægge eksamen.

Vi vil udarbejde forskellige typer af pakker om fx ledelse eller etiske spørgsmål, som man kan købe tilpasset den enkelte menighed.

CTIP trækker på resurser fra DBIs lærerstab. Fra 1. april 2018 og de næste fire år er ph.d.-studerende Michael Agerbo Mørch administrativ leder og professor Jens Bruun Kofoed teologisk leder.

Der vil også blive arrangeret forskellige temadage om aktuelle spørgsmål: fx afholdes der d. 8. november 2018 en temadag om kønsidentitet og transkønnethed i samarbejde med Basis/Agape i Silkeborg.

CTIP åbner onsdag d. 4. april kl. 15-18 med foredrag af Michael Agerbo Mørch og Jens Bruun Kofoed.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ELN søger ny landsleder. Måske noget for dig, der er netværker, organisator og kommunikator..?

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights