Nyskabende konfirmand-undervisning

Bramming frimenighed fortæller her om konfirmandundervisningen, som en menighedsopgave og som månedens menighed deler de ud af deres oplevelser og erfaringer.

Vi vil gerne fortælle om vores konfirmandundervisning. Den varetages af fire undervisere, som i fællesskab giver konfirmanderne Bibel- og katekismusundervisning.

”Det startede egentlig som et problem. Jeg kunne ikke finde tid til at give konfirmanderne en passende dosis undervisning.”

siger Mathias Secher Rom, præst i Bramming Frimenighed.

“Da jeg fortalte menigheden dette, sagde en gruppe frivillige, at de ville gøre det i stedet. Det endte ud i et frugtbart samarbejde, hvor konfirmanderne ikke alene lærer dogmatik og bibelhistorie men også lærer fire voksne i kirken at kende. De kommer ind i vores hjem, hører vores troshistorier og kan spejle sig i vores forskellige livssituationer og personligheder. Vi lærer konfirmanderne at kende og får repeteret kristendommens grundsubstans. Konfirmanderne er glade og vi er glade.”

Praktisk fungerer det sådan, at Mathias tilrettelægger og koordinerer rammerne omkring undervisningen, mens vi underviser på skift. I løbet af året deltager konfirmanderne i menighedens gudstjenester, hvor de også arbejder med i forskellige tjenestegrupper. Derudover knytter vi til ved en af ELNs fælles konfirmandlejre og opfordrer konfirmanderne til at tage på sommerens Konfirmandkursus.

Nu er ideen givet videre. Det en fremragende brug af præstens ressourcer, som samtidig giver noget godt til konfirmander, undervisere og menighed!

Ressourcer og aktiviteter

Vi er en relativt lille menighed, og vi vil gerne gøre en masse. Bliver vi større, vil vi bare endnu mere. Derfor bruger vi krudt på, at menighedens arbejde kan være bæredygtigt. Vi har et stærkt ønske om at ånde frit i Bramming Frimenighed. Alle er ønskede og værdifulde i det fælles arbejde, men ingen må være uundværlig som ressource.

Det mest synlige udslag af dette er, at vi ikke har gudstjeneste hver søndag. Vores ressourcer, og præstens 18,5 timer ugentlig, svarer til en gudstjeneste hver anden uge. Vi kunne ønske flere gudstjenester, men det er pt. det realistiske antal. På ledige søndage mødes vi til søndagsfejringer (gudstjeneste uden præst) eller i bibelstudiegrupper. Vi overvejer også at tage på fælles besøg hos andre menigheder. Derudover er der mange søndage, hvor vi ikke mødes.

Vi glæder os også over det, vi kan. Det forløbne år har vi arrangeret PREP-kursus, mandedag, bogstudie, Bibelkursus og andre mindre samlinger, og vi planlægger Kristendomskursus til efteråret. Så vidt muligt planlægger vi disse ting i et frugtbart samarbejde med missionsbevægelserne i Bramming. Menighedens medlemmer er engagerede i missionsbevægelserne, børne-/ungdomsarbejdet, socialt arbejde, foreningsarbejde, på friskolen og efterskolen i byen. Dette engagement vil vi værne om, opmuntre og udruste til.

Det kræver, at vi finder vores rette plads i landskabet. Om Gud vil – og med lidt knofedt, omtanke og tålmodighed – finder vi denne plads, hvor vi giver mere, end vi tager. En plads, hvor vi både samler og spreder Guds Kirke i Bramming.

Mød Bramming Frimenighed i denne nye præsentationsvideo

Se også denne lille video, som ganske vist er et par år gammel, som som stadig giver et godt indblik i visionen bag Bramming frimenighed.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights