Nye hoveder i ELN’s landsledelse

To nye i landsledelsen peger på ELN som en stemme, der bliver hørt – og en nødvendighed, der samler bibeltro kristne.

Da ELN’s landsledelse torsdag holdt møde i Vejle, var to nye medlemmer klar til at bidrage ved bordet, nemlig Peter Højlund og Nicolaj Wibe.

Peter Højlund er 25 år og læser teologi på Menighedsfakultetet. Han underviser desuden på Indre Missions Bibelskole i Børkop og har siden 2016 været ansat i flere job i Indre Mission blandt andet som vært på Youtubekanalen PEPtalks.

Peter Højlund bor i Aarhus og kommer i Aarhus Bykirke.

Hvorfor har du sagt ja til at være en del af ELN’s landsledelse?

”Det har jeg, fordi det for mig er interessant og vigtigt at være med i det kirkelige maskinrum og tage del i arbejdet der. Jeg vil gerne være en del af et netværk som ELN, der i en særlig grad har fået en stemme udadtil. ELN har skabt en platform, hvor man kan tale, så det både bliver forstået og rykker noget.

Og helt underliggende er det vigtigt for mig at arbejde med, hvordan man bedst muligt formidler evangeliet til mennesker, som på nogle måder har glemt, hvordan det lyder,” siger Peter Højlund.

Nicolaj Wibe er 56 år og er på syvende år generalsekretær i Sømandsmissionen. Nicolaj Wibe bor med sin hustru Ellen i Stjær, hvor familien er en del af Galten Valgmenighed.

Nicolaj Wibe har været medlem af ELN siden oprettelsen, og han var med i den allerførste gruppe, som drøftede mulighederne for at danne et netværk.

Hvorfor har du sagt ja til at være en del af ELN’s landsledelse?

”Det har jeg, fordi ELN er en nødvendighed, sådan som det kirkelige landskab ser ud nu. Da kirken var mere homogen, var der ikke behov for et netværk på denne måde. Men nu er kirken sprængt om ikke til atomer, så dog i mange retninger. Vi har brug for, at der er et netværk, som samler bibeltro i både sogne-, valg- og frimenigheder, så de ikke flyver frit som fugle uden tilknytning. Al kirkehistorie viser, at det kommer der ikke noget godt ud af,” siger Nicolaj Wibe.

Landsledelsen netop nu

I efteråret 2019 stoppede Lasse Holmgaard Iversen og Søren Rønn i ELN’s landsledelse, som nu består af formand Jens Lomborg, næstformand Kurt Dalsgaard, Ove Nielsen, Kerstin Hoffmann, Henrik Nymann Eriksen, Frederik Berggren Smidt, Nicolaj Wibe og Peter Højlund.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Kursus for frivillige ledere. Fokus på åndelig og praktisk ledelse. For dig! Forår 2024

Verified by MonsterInsights