Ny præst i Kristkirken vil have budskabet ud i hænderne

30-årige Jes Nedergaard Espersen tiltræder 15. maj som ny sogne- og arresthuspræst i Kristkirkens Sogn. Dermed er der fundet en afløser for Per Damgaard Pedersen, som stoppede med udgangen af maj 2020.

Den nye sognepræst er uddannet cand. theol. fra Aarhus Universitet og kommer fra en stilling som sognepræst i Ikast og Faurholt Sogne i Midtjylland. Han glæder sig til at flytte til Kristkirkens Sogn, hvor han har købt hus med sin kone Mariane og parrets søn Mads Emil, som kom til verden i november 2020.

Det lå ikke i kortene, at fiskersønnen fra Esbjerg skulle ende på en prædikestol, men nysgerrigheden på præstegerningen blev vakt, da han gik til konfirmationsforberedelse hos en ung, energisk præst i hjembyen. Siden voksede lysten til at studere teologi og blive præst i folkekirken.

“Som præst er min opgave at formidle verdens bedste budskab, og det er jeg meget beæret over at få lov til. Jeg er overbevist om, at Jesus kan være en stor hjælp i mange af livets situationer,” siger han.

Når han tiltræder i Kristkirken bliver sognets unge en af de grupper, som Jes Nedergaard Espersen vil have særligt fokus på. Men også andre grupper kan se frem til at møde den nye præst, både på prædikestolen og ude i byen.

“For mig er kristendom ikke bare ord, jeg vil gerne have det kristne budskab ud i hænderne. Derfor ser jeg frem til også at møde mennesker i sognet på tomandshånd. Jeg er også rigtig glad for, at opgaven som præst for Kolding Arresthus er en del af stillingen. Jeg glæder mig til at møde både indsatte og ansatte der,” siger han.

Indtil videre har Jes Nedergaard Espersen fået et godt indtryk at menigheden og aktiviteterne i og omkring Kristkirken.

“Det er en stor og levende menighed med mange aktiviteter for alle aldersgrupper. Der er også en stor vilje til at tænke nyt og prøve ting af. Desuden betyder det meget for os som børnefamilie, at det er en menighed med mange unge familier,” siger han.

Når Jes Nedergaard Espersen holder fri, er musik en af de store interesser, og der er både salmer og mere moderne musik på repertoiret. Skulle en af Kristkirkens organister få en pludselig sygedag, er han da heller ikke afvisende for at sætte sig til tangenterne.

“Kristkirken er en stor kirke, så der bliver nok for langt, hvis jeg skal løbe op til orglet i præstekjole. Så jeg ville nok sætte mig til flyglet forrest i kirken,” smiler han.

Jes Nedergaard Espersen er ansat efter en enstemmig indstilling fra sognets menighedsråd, og menighedsrådsformand Laila Damm glæder sig til at byde den nye præstefamilie velkommen.

“Jes er en dygtig prædikant og et meget imødekommende menneske. Både som præst og menneske har han en utrolig lav dørtærskel, så han kan tale med alle typer af mennesker. Derfor er vi overbevist om, at han, at han også vil kunne bygge bro til mennesker i Kristkirkens Sogn,” siger hun.

Den nye præst indsættes officielt i embedet ved en gudstjeneste i Kristkirken pinsedag den 23. maj kl. 10.30.

Foto: Ole Noermark Larsen

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights