Ny præst i Korning og Løsning indsat

Sune Skarsholm afløser Peter Bertelsen som sognepræst i Korning og Løsning sogne

Menigheden var mødt talstærkt frem søndag d. 23. august, da der skulle bydes velkommen til sognets nye præst og man begyndte med gudstjeneste i Korning og fortsatte i Løsning, hvor der var reception og velkomsttaler.

Sune Skarsholm selv var glad for at trække i arbejdstøjet på en travl søndag. “Det er dejligt at komme i gang, og nu glæder jeg mig også til at flytte hertil med min familie, siger Sune Skarsholm, der snart sætter hjemmet i Odense til salg, hvor han bor sammen med sin hustru Hanne Skarsholm og parrets tre børn.

Det er planen, at hele familien flytter til Løsning, når de praktiske ting er på plads.

“Det er vigtigt for både min kone og mig at deltage i det lokale liv her, og min kone glæder sig til også at blive en del af det kirkelige miljø. Folk skal ikke forvente en ”gammeldags” præstekone, der står bag præsten klar med kaffe, for hun har sit eget arbejde at passe som læge, men hun er her til gudstjenesterne og mange andre ting. Vi kommer hertil som familie,” siger Sune Skarsholm.

Engagement og syn for mission

Formand for Korning sogns menighedsråd, Arne Christensen, bød Sune velkommen og sagde bl.a.: ” Det var med stor interesse vi læste din ansøgning, heri var noget at alt det vi kunne ønske af vores nye præst. Du har en tydelig teologisk profil, der passer ind i vore menigheder. Det glæder os at du gerne vil lægge vægt på at – engagere dig i foreningslivet – Gudstjenesten skal have et element af en fest – og du har modet til at spørge ”Hvorfor gør vi dette – hvad føre det til – Giver det liv og vækst i menigheden.

Samtidig ønsker du at være synlig i sognene og er optaget af at vi skal ud af kirken og møde menigheden hvor den er og findes. Herved ikke sagt, at menigheden skal glemmes, og det ved jeg du ikke vil, idet du også gennem dit tidligere virke har stor erfaring med ledelse og dermed kan give sparring til det frivillige arbejde, hvor lederne kan gøre megen brug af din viden, så vel det teologiske som det rent organisatoriske. Efter at have læst din ansøgning var jeg ikke i tvivl om, at dig ville jeg gerne have til samtale. Dette blev bestyrket, da jeg mødte dig og Hanne ved vores lille snak i forbindelse med rundvisning i kirkerne og sognene.

Her var en præst der kunne falde ind i vores menighed, og i det allerede meget gode samarbejde der er i kirkecentret og med Henrik Højlund.”Foto Henrik & Sune

Menighederne i Løsning og Korning er med i ELNs menighedsnetværk.

Man kan høre lydfil fra indsættelsesgudstjenesten her.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights