Ny landsleder i ELN

Andreas Kammersgaard Ipsen er LM’er med ELM-rødder. Pr 1. juni er han ny landsleder i ELN.

Andreas Kammersgaard Ipsen tiltræder som ELN’s landsleder den 1. juni. Han afløser Dorte Sig Leergaard, som har haft jobbet de seneste seks år.

Andreas Kammersgaard Ipsen er cand.theol., og har ni år været præst i Tarm Frimenighed.

Selv om man ikke kan høre det, er han bornholmer og har rødder i ELM. At han nu går ind i jobbet som landsleder, ser han som en naturlig forlængelse af sit engagement som både præst, ELM’er, LM’er og ELN’er.

”Jeg er ganske enkelt optaget af, hvordan vi kan være Kirke i Danmark i 2024. ELN er i den sammenhæng et vigtigt netværk, fordi ELN samler på tværs og har fokus på at udruste kristne og menigheder til at være frimodige og tydelige,” siger Andreas Kammersgaard Ipsen.

Bevare og styrke

Lige fra ELN blev dannet har det tiltalt Andreas Kammersgaard Ipsen, at ELN har et ønske om at være fyrtårn.

”Det er en rolle, som ELN har udfyldt i mange år. Og det er en vigtig rolle, ikke kun udadtil mod liberalteologien, men i høj grad også indadtil i de kristnes forsamlinger.

Her er der noget DNA, som skal bevares og pudses af. Det er vigtigt at lære troens folk, hvordan vi kan være en minoritet og stå fast på det, der er sandt, i tillid til Gud. Vi må genlære, hvordan vi kan blive stående med upopulære synspunkter i en sekulariseret verden med. Det måtte den første kirke lære lynhurtigt. Jeg tror, vi kan lære af den – og af kirker andre steder, som står i en presset virkelighed, f.eks. i den muslimske verden.

Så jeg vil gerne arbejde for at styrke  ELN’s identitet udadtil og netværket indadtil. ELN skal endnu mere ud til både menigheder og enkeltmedlemmer,” siger Andreas Kammersgaard Ipsen.

Fire bøger på fem år

Foruden at være præst har Andreas Kammersgaard Ipsen også været en flittig skribent. Fra 2016 til 2022 har hen skrevet fire bøger. Den første, Tro med sko på, kom i 2018 og blev efterfulgt af Sprængfarlig kristendom i 2019 og Øjebliksbilleder fra tvivlens landskab, som han skrev sammen med Michael Mørch Agerbo i 2021. Og endelig har han udgivet Da Job mødte Gud i 2022.

Andreas Kammersgaard Ipsen er ansat som landsleder på 75 procent. Han fortsætter derfor også med sit job som redaktør på LM’s magasin Budskabet.

KORT OM ANDREAS KAMMERSGAARD IPSEN

  • 40 år og gift med Johanne. Parret har tre døtre.
  • Uddannet cand.theol. fra Københavns Universitet og med tilknytning til DBI.
  • Fra 2012-2015 ungdomskonsulent i LM.
  • Siden 2015 præst i Tarm Frimenighed.
  • I 2023 blev han redaktør af LM’s magasinet Budskabet.

 

En kommentar til “Ny landsleder i ELN”

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights