Ny fakultetsleder på Menigheds-fakultetet

MFs bestyrelse har kaldet Indre Missions generalsekretær til at varetage posten som fakultetsleder på MF

Nuværende generalsekretær for Indre Mission, Thomas Bjerg Mikkelsen, har sagt ja til kaldet fra Menighedsfakultetets bestyrelse til at overtage posten som fakultetsleder.

På Menighedsfakultetets hjemmeside præsenteres han således: “Thomas Bjerg Mikkelsen er 37 år, uddannet cand. mag.  i dansk litteratur og har arbejdet i forlagsgruppen Lohse, først som redaktør og siden  som forlagsleder og har taget to diplomfag i ledelse ved University College Lillebælt samt en 2-årig lederuddannelse ved Attractor under Rambøll.  Menighedsfakultetets kommende fakultetsleder besidder således både omfattende praktisk erfaring med ledelse og den nødvendige uddannelsesmæssige baggrund.

Thomas Bjerg Mikkelsen har sideløbende med sine tolv års ansættelse i Indre Mission demonstreret udblik og vidsyn gennem sine formandsposter for Kristelig Handicapforening og Evangelisk Alliance samt sin deltagelse i den internationale Lausannebevægelses konference om verdensmission i Cape Town i 2010, som har inspireret ham meget.

Den kommende fakultetsleder brænder for Menighedsfakultetets arbejde for at uddanne dygtige teologer og præster og ønsker på sin nye post at medvirke til, at mennesker i dag kan møde evangeliet om Jesus. Han glæder sig til samarbejdet med sine kommende kolleger på Menighedsfakultetet og betragter ledelse som en proces og en holdsport. Thomas Bjerg Mikkelsen er kendt for evnen til at netværke og at lytte til andre, men også for ikke at være bange for at agere kaptajn, angive en retning og tage de nødvendige beslutninger. Thomas Bjerg Mikkelsen bor i Kolding sammen med sine kone Irene og begynder sit nye job som fakultetsleder 1. april.

Bred erfaring

Bestyrelsesformand, Jørgen Jørgensen udtaler i en pressemeddelelse
”Det er med både glæde og stolthed, vi kan præsentere den nye fakultetsleder. Menighedsfakultetet står over for store udfordringer i de kommende år. Dels vil vi gerne tage situationen med en kommende præstemangel alvorligt og bidrage med det, vi kan: Uddannelse af unge i teologi med præstetjeneste for øje. Dels vil vi gerne blive bedre til det, vi allerede nu har som en vision: At være et teologisk ressourcested for alle kristne kredse, der spørger efter, hvad bibel og kristen tro har at sige i den aktuelle situation. Vi tror, at Thomas Bjerg Mikkelsen med sin brede erfaring og gode ledelsesstil vil blive en sikker og gennemslagskraftig leder i den proces.
Selv om hans erfaring primært er fra Indre Mission, er vi overbeviste om, at hans evne til teamwork, udsyn og vidsyn også vil komme Menighedsfakultetet til gode i formidlingen til de kredse i kirkelivet, der ikke er rundet af Indre Mission. MF’s ledelse arbejder i øjeblikket på en ny struktur for organiseringen af arbejdet, hvorunder også indgår en rationalisering af samspillet og rollefordelingen mellem fakultetsleder og lærerrådsformand. Så der er opgaver nok at tage fat på for den nye fakultetsleder, og vi er fulde af fortrøstning til, at vi har den rette mand på posten fremover. ”

Se pressemeddelelse med udtalelse af bestyrelsesformand, Jørgen Jørgensen HER

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights