Ny bogudgivelse om kirken

Indvandringen buldrer løs, mens kirkebænke står tomme søndag morgen. Og år efter år mister folkekirken medlemmer. Men hvad stiller kirken op?

 

Det er nemt at begræde den kirkelige situation og længes efter fordums storhed. En ny bog, som udkom i mandags,  udstikker en helt anden kurs. Pluraliseringen af de vestlige samfund, herunder de nordiske samfund, indebærer, at kirken ikke længere udgøres af alle, men kun af nogle. Dette forhold kan fremme en erkendelse af, at kirken følgelig må fremme et kristent fællesskab, en kristen levevis og en kristen tilværelsesforståelse, som ikke deles af alle i samfundet. Med dette som udgangspunkt kan kirken bidrage selvstændigt til det danske samfund.

Bogen er et konstruktivt bidrag til udviklingen af en forståelse af kirkens rolle i et pluralistisk samfund. Den argumenterer for, at pluraliseringen af de nordiske samfund ikke blot rummer udfordringer, men også muligheder for kirken.

En række bogudgivelser

Lektor Jeppe Bach Nikolajsen har forsket i kirkens rolle i et pluralistisk samfund de seneste ti år. Det har affødt fem bogudgivelser og en lang række artikeludgivelser på både dansk og engelsk.
I mandags udkom bogen Kirkens rolle i et pluralistisk samfund”.

Jeppe Bach Nikolajsen er ansat som lektor ved Menighedsfakultetet i Aarhus, tilknyttet professor ved Det Teologiske Menighedsfakultet i Oslo, har forskningsophold i blandt andet Genève, Boston, Los Angeles bag sig og er medlem af flere internationale forskningsnetværk.

Niels Nymann Eriksen, sognepræst ved Apostelkirken i København siger om bogudgivelsen:

»Denne bog er en offensiv gentænkning af det folkekirkelige projekt. Den længes ikke efter kirkens fordums storhed, men udfordrer os til at omfavne mangfoldigheden i samfundet, og til at turde være en stemme blandt andre stemmer. Det er en uvurderlig bog for kirken i Danmark.«

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights