Mød ELNs pastorale vejleder

Børge Haahr Andersen er Pastoral Vejleder for ELN. Mød ham her.

ELN har tilknyttet Børge Haahr Andersen som Pastoral Vejleder for de præster, der ønsker at være tilknyttet denne ordning. I interviewet her fortæller Børge lidt om sig selv og det frivillige hverv som Pastoral Vejleder.

Hvad er en pastoral Vejleder?

Den Pastorale Vejleder er formand for ELNs vejleder- og tilsynsordning. Præster i både sogne- valg- og frimenigheder kan blive tilknyttet denne, og hermed få tilknyttet en åndelig vejleder. Børge fortæller her om ordningen.

”Ordningen består af et netværk, hvor enhver præst eller menighed, som ønsker at få en åndelig vejleder, kommer ind i en forpligtende ordning i forhold til en sådan. Vi har fundet en række erfarne præster og åndelige ledere rundt om i landet, som er villige til at stille sig til rådighed. Når en præst eller menighed henvender sig, gennemdrøfter vi, hvem de gerne vil bruge som vejleder og derefter kobler vi præst/menighed og åndelig vejleder sammen.”

”Både i både sogne- valg- og frimenigheder risikerer præster og menigheder at blive isolerede øer uden forpligtende kontakt til en større sammenhæng. Det tror jeg ikke selv er sundt for en præst og en menighed. Da der så ikke lige var andre, der ville stå i spidsen for den ordning i sommer, valgte jeg at springe til,” fortæller Børge som begrundelse for, hvorfor han har takket ja til jobbet som Pastoral Vejleder.

Hvorfor er det nødvendigt med en pastoral vejleder?

”Det er efter mit skøn ikke nødvendigt at have en åndelig vejleder,” siger Børge Haahr Andersen. ”Men det er et stort gode. Det er sundt for en præst og en menighed at have en person uden for deres egen kreds, som de kan dele glæder og sorger med. Når man ikke selv er en del af menighedens daglige virke, er det lettere at vurdere, hvad der er godt og skidt, sundt og usundt.” En åndelig vejleder kan desuden tilbyde ressourcer til menighedens daglige arbejde.

”Enhver menighed kan også komme ud for at skulle forholde sig til vanskelige teologiske eller pastorale spørgsmål, som det er svært at finde resurser til at gennembearbejde selv. Her kan vejlederen og vejlederrådet bruges som en ekstern resurse,” fortæller Børge.

Fakta om Børge Haahr Andersen

–    Har læst til præst i København
–    Blev som ung cand. teol. KFS-sekretær i Nordjylland i 6 år med bopæl i Aalborg
–    Blev i 1992 præst i Emdrup sogn i Københavns Nordvestkvarter
–    Har siden 2005 været rektor på Dansk Bibel-Institut
–    Er på 33. år gift med Mette, som er diakon og sygeplejerske. Har fire voksne børn

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights