Mission og kirke er én ting

Chris Wright, som er én af lederne i Lausannebevægelsen underviste for fulde huse i både Aarhus og København to dage i midten af april.

”En af mine venner sagde en gang, at han syntes at det at tale om ”missional kirke”, er det samme som at tale om en ”kvindelig dame”…”.

Sådan lød det da Chris Wright underviste i både Aarhus og København to dage i midten af april. En undervisning som havde til formål at udfolde hvad Bibelen siger om Guds mission, og hjælpe os til som kirke at tage vores opgave i denne mission op. Ja, det er faktisk en integreret del af det at være kirke, at vi er i mission.

Mission i 5 punkter

Wright definerede mission i fem punkter: Evangelisation, undervisning, omsorg, retfærdig og beskyttelse af skaberværket, og i centrum for dem stod Kristus som omdrejningspunktet for det alt sammen.

Det betyder at mission ikke er en af flere aktiviteter, som foregår i kirken, men at det er alt hvad kirken gør. Derfor er alle kirkens medlemmer en del af Guds mission, men vi er sendt til forskellige opgaver.

Dagen blev arrangeret af Evangelisk Alliance i samarbejde med Menighedsfakultetet og Dansk Bibel Institut, og undervisningen vil blive tilgængelig på teologi.dk.

Chris Wright er en af lederne i Lausannebevægelsen og arkitekten bag Cape Town-erklæringen, som blev skrevet på baggrund af en international konference om verdensmission i Cape Town i 2010.

 

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ELN søger ny landsleder. Måske noget for dig, der er netværker, organisator og kommunikator..?

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights