Mekane Yesus kirken stopper partnerskab på grund af homoseksuelle vielser

På Mekane Yesus Kirkens generalforsamling i Addis Ababa for nyligt blev det endeligt godkendt at kirken skal bringe sit partnerskab med Den evangeliske lutherske Kirke i Amerika og med Svenska Kyrkan til ophør. Årsagen til bruddet er de to kirkers accept af ægteskab mellem to personer af samme køn og ordination af homoseksuelle præster.

Det er en beslutning som kommer som en konsekvens af de to kirkers anerkendelse af homoseksuel praksis og indførelse af velsignelseshandlinger i 2006. Det førte til en proces, hvor man har givet mulighed for at de kunne omstøde deres beslutninger, men da det ikke er sket har Mekane Yesus kirken draget konsekvensen og opsagt partnerskabet med de to kirker. Det er en beslutning, som også gælder andre kirker der har indført vielse af personer af samme køn og dermed også Den danske Folkekirke.

I Kristeligt Dagblad udtaler Biskop Niels Henrik Arendt, der er medlem af Rådet i Det Lutherske Verdensforbund, hvor både etioperne, amerikanerne, svenskerne og Den danske Folkekirke er repræsenteret:
”Vi havde samtaler i sommer i verdensforbundet, og selvom vi ikke nåede til enighed, troede jeg, der var etableret en forståelse af, at etiopierne godt kunne forblive i fællesskabet trods vores forskellighed. Man kan forestille sig, at andre kirker i Afrika, der deler samme holdning, vil følge efter. Og måske vil det indebære, at de søger mod mere konservative kirkelige fællesskaber,”.

 

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights