Med ildhu og mildhed. Rundhåndet bog af Baatz

Hundredvis – måske tusindvis har med glæde mødt og lyttet til Flemming Baatz Kristensen som præst gennem 41 år. Nu kan man møde ham og hans historie i bogen Tunger af ild og dog prædiken mild, hvor han deler rundhåndet ud af erfaringer og refleksioner.

Bogens titel er rammende, for man skal ikke have mødt forfatteren mange gange, før man mærker at han både rummer en brændende ild og stor mildhed.

Flemming Baatz Kristensen er nemlig en mand med noget på hjerte. Det ser man også i denne erindringsbog, som tager sin begyndelse med oplysende glimt fra opvæksten i Hirtshals og senere fra præstelivet i Vigerslev og Sct. Pauls Kirke i Aarhus.

I anden del af bogen øser Flemming Baatz Kristensen af sin righoldige erfaring med alle afskygninger af præstegerningen. Ikke mindst refleksionerne over såvel udfordringer som muligheder vil uden tvivl være til opmuntring og overvejelse for mange yngre kolleger.

Niels Jørn Kobbersmed skriver om bogen:

Flemming Baatz Kristensen er en ener blandt sin generations præster i den danske kirke. I en menneskealder har han været en overmåde markant og samtidig myreflittig og sprudlende entusiastisk præst for Sct. Pauls Kirke i Aarhus. En mand med sine meningers mod, parat til at begrunde sine holdninger og altid med venlig rummelighed.

Og videre:

Erfaren mand er som bekendt god at gæste. Her er en mand, der både gæstfrit og gavmildt øser af sit rige forrådskammer af kirkelig praksis. Den hellige Skrift og den lutherske bekendelse er den bærende konstruktion, men han havner aldrig i gold konfessionalisme. Her er udblik til hele Kristi kirke.

Bogen er en oplagt julegave til alle, der kender Flemming Baatz – og til dem, der har det til gode!

Tunger af ild og dog prædiken mild er på 416 sider og koster 299,95 kr. Den er udgivet af Lohse, hvor den kan bestilles via dette link: Tunger af ild og dog prædiken mild

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights