Luthersk Fordybelsesdag satte dåb i fokus

Gør som 100 andre: Lyt til kompetente foredrag om dåben. Link til foredrag foredrag fra Luthersk Fordybelsesdag i Herning.

Cirka 100 deltog, da Luthersk Fordybelsesdag satte dåben i fokus en lørdag i Bethesda i Herning. Mennesker fra en lang række lutherske kirker og trossamfund var mødt op til en berigende dag.

Nu kan foredragene høres og ses online: Undervisning fra Luthersk Fordybelsesdag

På fordybelsesdagen holdt Jan Bygstad et stærkt oplæg om nådemidlernes plads i en luthersk sammenhæng – og om vigtigheden af at Gud i forkyndelsen kommer til den enkeltes urolige samvittighed med sin nåde – ikke bare til intellekt/erkendelse, følelser eller andet. Jan Bygstad er præst i den norske frikirke DELK.

Leif G. Jensen, præst i Den Evangelisk Lutherske Frikirke gav en indføring i dagliglivets discipelskab i kampen mod kødet, imens dr.theol. Asger Højlund henviste til, at dåbens evangelium er bundet sammen med livet med den lutherske dobbelte retfærdighed.

Endelig sluttede dr.theol. Kurt Larsen dagen med en gennemgang af, hvilke elementer der indgik i Luthers dåbsliturgi med udblik til den aktuelle dåbsdebat i Folkekirken.

Bag arrangementet stod forummet Luthersk Fordybelsesdag, som arrangerer undervisningsevents med bibel- og bekendelsestro luthersk kristendom med fokus på fundamentale trossandheder og forkyndelsen af Guds Ord i lov og evangelium.

Luthersk Fordybelsesdag er drevet af Karsten Christensen, Harboøre, Knud Willadsen Skov, Herning, Karsten Ambrosen, Holstebro og Michael Lerche Nygaard, Kolding.

Forummet har netop lanceret en hjemmeside Luthersk Fordybelsesdag, og der er planlagt endnu en fordybelsesdag til lørdag den 6. februar 2021.

Forummet inviterer på tværs af organisationer og kirkesamfund og ønsker at skabe plads til venskab og netværk blandt alle, der gerne vil have grundlag i de lutherske bekendelser.

 

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights