Lomborg: Biskop læser mere i LGBT’s ordbog end i Bibelen

Biskop mener, at modstandere af regnbuevielser har et sølle syn på kærlighed. Men hans syn på ægteskab mangler fuldstændig en teologisk begrundelse, siger Jens Lomborg, formand for ELN.

Biskop Peter Skov-Jakobsen har i et indlæg på altinget.dk skrevet, at mennesker, der er imod samkønnet vielse er sølle. Biskoppen vil fastholde præster ret til ikke at vie to af samme køn, men han mener altså, at det er sølle og skriver:

”Med sølle mener jeg, når man påståeligt bliver ved med at hævde sit synspunkt, selv om man skulle vide bedre. Det er, når man hævder den forgangne verden og ikke ser nutiden, og ser at et problem, en fordom er lagt ned, men påståeligt fortsætter.

Det er ikke pænt at tænke “sølle” om et medmenneske, men det må vedkommende altså finde sig i. Især fordi jeg naturligvis ikke kunne finde på at hævde, at der ikke er plads til vedkommende i kirken som præst eller ansat endsige på kirkebænken.

Jeg vil faktisk forfægte vedkommendes ret til sin holdning, også selv om jeg synes, den er sølle.”

Kristeligt Dagblad har taget fat i biskoppens holdning, og bl.a. Jens Lomborg giver biskoppen modstand. Til Kristeligt Dagblad siger han:

”Selvom Peter Skov-Jakobsen i en dansk sammenhæng repræsenterer en majoritetsholdning, så ville han med den her slags argumentation ikke få et ben til jorden blandt ortodokse, katolikker, frikirkefolk eller andre konservative kristne i resten af verden.”

Og til luthersk-netvaer.dk tilføjer Jens Lomborg:

”I den største del af den kristne kirke har man en ægteskabsteologi, hvor man ud fra Bibelen forsøger at sige noget positivt om ægteskabet som en institution mellem mand og kvinde. Men når jeg læser Peter Skov-Jakobsens indlæg, så virker det som om, han læser mere inde på LGBT’s ordbog, end han læser i Bibelen.

Han har opgivet at tage en reel teologisk diskussion. Jeg vil gerne have modstand til mine holdninger, og det ville glæde mig hvis han forsøgte bruge Bibelen i sin argumentation for, hvorfor han mener det, han mener. Men det bibelske er totalt fraværende.”

Også sognepræst Helga Døssing og valgmenighedspræst Henrik Højlund er uforstående over for biskoppens udtalelser.

Til Kristeligt Dagblad siger Helga Døssing blandt andet, at ”indlægget bærer præg af imperialisme og nedladenhed, når han skriver, at alle os, der er så sølle, at vi har et andet syn på kærlighed end ham, før eller siden vil blive lige så kloge.”

Henrik Højlund pointerer blandt andet, at det i hans optik er biskoppen, der har en primitiv kærlighedsforståelse:

”Det er i virkeligheden en meget primitiv kærlighedsforståelse i ægteskabeligt perspektiv. Det er uden blik for, at ægteskabskærlighed også er forbundet med pligt og selve skabelsens virkelighed, ‘skabt i Guds billede som mand og kvinde,” siger Højlund til Kristeligt Dagblad.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights