Liv og menighed

Kirkeinspiration 2015 byder på en række spændende seminarer, workshop og foredrag. Et af sporene handler om ledelse og opmærksomhed på den åndelige linje i menigheden

Lørdag d. 31. januar inviterer Århus Bykirke og ELN til inspirationsdag for ledelse, frivillige og ansatte medarbejdere og enhver som gerne vil have og dele erfaring som kristen og menighed med andre.
Hans Ole Bækgaard, valgmenighedspræst ved Århus Bykirke, glæder sig allerede til dagen: “Vi ønsker at sætte fokus på, at vi som kristne og som menigheder må være ”liv” for vores Herre, Kirkens Herre. Det er vi kun ved at være i Ham – og Han i os. Vores ”liv” er et liv til Guds ære og til at give den kærlighed, vi selv har mødt, videre til andre.”

Der er to stormøder i løbet af dagen, mens alle deltagere derudover skal vælge mellem 4 spor. Den ene af disse spor er “Liv og menighed”, hvor der er fokus på ledelse og opmærksomhed på den åndelige  linje i menigheden.

Inspiration fra udlandet

Præst ved Kirken ved søerne, Silkeborg, Peter Rask, vil tage temperaturen på de internationale evangelikale strømninger. I takt med at internettet har gjort verden mindre, er mange begyndt trofast at høre prædikener fra kendte udenlandske forkyndere. For mange har det betydet stor velsignelse og en dybere forankring i Guds ord. Det skal vi glæde os over. Men vi skal samtidig også tænke os om og turde at stille spørgsmål til den forkyndelse som vi hører. Peter Rask fortæller: “Med hovedvægt på den evangelikale strømning vi møder fra USA, vil vi i denne samling sammen prøve at udvikle en sans for hvad det er godt og sundt samtidig med at vi vil prøve at sortere de værste vildfarelser fra. Vi vil komme forbi emner som den historiske adam, megakirkers storhed og fald, forudbestemmelsen og Helliggørelsen.”

Paneldebat

Sporet “Liv og menighed” indeholder også en paneldebat mellem 3 sognepræster, Henrik Højlund, Robert Strandgaard og Brian Iversen. De vil holde oplæg og debattere om, hvordan vi kan virke i Folkekirken med frimodighed. I en tid, hvor Folkekirken på ledelsesplan bevæger sig i en mere liberal teologisk retning i forhold til bibel og bekendelse, så er det en udfordring at holde fast ved klassisk bibelsk kristendom. Der bliver taget livtag med hvilke muligheder og faldgruber der er ved at virke indenfor den Folkekirkelige ramme.

Når det sunde bliver usundt

Irene Rønn Lind, Børnesagkyndig hos Folketingets Ombudsmand (børnekontoret) og psykolog fra Hvidovre vil i et seminar udfordre deltagerne til at forholde sig til det kristne fællesskab. Vores kristne fællesskaber skulle gerne være en styrke for troen og livet. Men af og til – og nogle gange ikke helt så synligt – udvikler de usunde træk. Nogle gange er det fællesskabet som type, der fremkalder usunde kulturer. Andre gange er det enkeltpersoners usunde træk, der dominerer (evt. som magtmenneske). Ingen ønsker udviklingen.
Måske derfor er vi gode til at ikke se det eller tale om det. Måske undskylder vi disse forhold som åndelige udfordringer og giver problemerne åndelige forklaringer og affinder os med usunde tilstande. Foredraget vil lægge op til refleksioner om, hvordan vi som menighed og kristent fællesskab (særligt ledere) kan blive skærpet for at have fokus på og opdage det usunde. Og tanker om, hvad vi kan gøre, når vi ser det.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights