Landskonvent i Børkop

Præster og teologer fra hele landet mødtes i Børkop til det årlige landskonvent.

Børkop Bibelskole dannede mandag rammen om det årlige landskonvent for præster og teologer, for hvem ordene Bibel og Bekendelse har en positiv klang. Det blev også i år til berigelse og opmuntring og gav de omkring 50 deltagere værdifuld inspiration til den kirkelige virkelighed, hver især er en del af. Konventet arrangeres af en gruppe præster og teologer med baggrund i Menighedsfakultetet og Dansk Bibelinstitut

Kirken i tjeneste

Om formiddagen var emnet kirkens diakoni, hvor biskop Steen Skovsgaard, Lolland-Falster, talte om kirken i tjeneste. Det centrale i kirken er mission og kirkens undervisning, gudstjeneste og diakoni tjener denne centrale opgave, fortalte Steen Skovsgaard. Diakonien har dog sin selvstændige værdi som et udtryk for en del af opfyldelsen af det dobbelte kærlighedsbud. I det dobbelte kærlighedsbud ligestiller Jesus kærligheden til Gud med kærligheden til næsten. ”Hvis vi sætter Gud over næsten, så risikerer vi at blive umenneskelige, sætter vi næsten over Gud, så gør vi næsten til Gud.” Ved en række personlige og tankevækkende eksempler pegede Steen Skovsgaard på at Gud er det stede hos den nødstedte og på forhånd virker der. Vi skal med frimodighed forvente at Gud allerede er hos den der er fyldt med smerte, og som præst og menighed er vi sendt til at være der sammen med Ham. Vi skal huske på at vækstpunktet er, hvor smertepunktet er. Kerneordene for kirkens diakoni er ydmyghed, frimodighed og tålmodighed.

 Kirken i mission

Eftermiddagens program var et foredrag af pastor Bent Bjerring-Nielsen, Amagerbro Frikirke, om kirken i Guds mission. Her blev det igen slået fast at mission er kirkens eksistensberettigelse og med udgangspunkt i missionsbefalingen talte Bent Bjerring-Nielsen om, hvordan vi er sendt af Kristus til folkeslagene. Fokus i missionsbefalingen er på Kristi magt og nærvær. Derfor er kaldet til mission ikke en byrde, men Gud inviterer os ind i sin mission som et stort privilegie. Den enkelte og menigheden må spørge Gud, hvilken form for mission, han  inviterer os med ind i ?

Landskonventet i Børkop giver udover de gode foredrag og drøftelsen af dem, præster og teologer en god anledning til at få talt sammen om hverdagens glæder og udfordringer. Fællesskab og gensidig inspiration er en vigtig opmuntring at tage med sig i tjenesten.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights