Kursus for præster og menighedsledelse

ELN tilbyder i foråret 2017 en kursuspakke med det formål at give præster og menighedsråd konkret hjælp til et godt samspil med særligt fokus på trivsel og glæde i tjenesten for alle parter.

Hvad gør vi når de gode intentioner ikke slår til eller misforstås, hvordan spille hinanden gode og støtte hinanden, når der er et særligt behov for det, hvad er god ledelse og hvilke ledelsesstrenge spiller vi på bevidst og ubevidst hos os?

Disse og mange flere spændende spørgsmål og temaer tages op, når præster og deres ledelser mødes den 25. marts 2017 til undervisning i Galten.

Kurset er for menigheder i M-netværket og invitationen går også til valg-, fri og folkekirkemenigheder, der gerne vil være med. Det er således åbent også for de menigheder, der ikke er medlem af ELNs M-netværk.

Redskaber til det gode samarbejde

Kurset er udviklet i samarbejde med to konsulenter fra konsulentfirmaet Evidentia fra Odense – Sven Madsen og Jes Jessen. De har begge stor erfaring med undervisning af ledelsesgrupper – også fra kirkelige miljøer og vil derfor kunne forstå og lede de processer der skal føre til mere viden og selvindsigt og ikke mindst give helt konkrete redskaber til det gode samarbejde og til at passe på hinanden i tjenesten.

Kurset består af en undervisningslørdag med Sven Madsen og Jes Jessen fra Evidentia og en opfølgningsaften, hvor menighedsinspirator Anette Klausholm Bækgaard vil guide gennem et individuelt tilrettelagt forløb.  Tilsammen vil kursuspakken give mulighed for ikke bare ny viden og en masse redskaber, men også  rigtig god mulighed for at få omsat den nye viden til glæde for både præst og ledelse – og ikke mindst menigheden.

Emnerne om lørdagen er dels med fokus på organisation, management og konkrete redskaber til at gøre arbejdet værdifuldt og effektivt – og dels at blive bevidst om de steder i arbejdet, hvor det bliver slidsomt og tager for meget energi og give redskaber til at forebygge mistrivsel og øge tjenesteglæden – hvad enten man er præst  eller leder.

Store forventninger

Menighedsinspirator Anette Klausholm Bækgaard glæder sig til kurset ”Jeg er flere gange i løbet af foråret og sommeren blevet opfordret til at lave noget der kan give præster og menighedsledelser viden om og redskaber til at fastholde det gode samarbejde og forebygge mistrivsel og stress. Det gav mig anledning til at kontakte Evidentia, da jeg ved at konsulenterne der, har stor erfaring med netop undervisning og procesarbejde for ledere – også i kirkelige miljøer. De har mange redskaber klar til brug på mange niveauer i forhold til ledelse. De har stor erfaring og en fyldt værktøjskasse. De er meget dygtige til at være i processer og gribe det der kommer i spil og som er vigtigt for deltagerne.

Teori og virkelighed flettes sammen på en yderst brugbar måde. Jeg glæder mig rigtig meget til kurset og er sikker på at enhver ledelse vil kunne hente værdifuld viden med hjem til den fortsatte tjeneste i menighederne.”

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ELN søger ny landsleder. Måske noget for dig, der er netværker, organisator og kommunikator..?

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights