I Kristkirken kommer flere til gudstjeneste

Siden 2001 er besøgstallet vokset med 50 procent i Kristkirken i Kolding, der er en del af ELNs menighedsnetværk

I en artikel i Jydske Vestkysten mandag d. 7. april sættes der fokus på Kristkirken i Kolding og dens store popularitet. Vi bringer her uddrag fra artiklen

Kristkirken er populær, vurderer menighedsrådsformand i Kristkirken Karen Storgaard Larsen. Hun kan glæde sige over, at antallet af kirkegængere de seneste år kun er gået én vej: Opad. I Kristkirken tæller man antallet af kirkegængere og statistikken er opmuntrende læsning, kan menighedsrådsformand Karen Storgaard Larsen konstatere. Siden 2001 er besøgstallet vokset med 50 procent.

En troværdig og autentisk profil

I de seneste år har kirken ellers har været udsat for kritik for udelukkende at ansætte præster, der ikke vil vie homoseksuelle og fraskilte. ”Jeg vil være ked af at sige, at vi gør det bedre end andre, for det kan man ikke konkludere. Men vi har måske en skarpere teologisk profil her end andre kirker, og det er der mange kirkegængere, som godt kan lide. De føler sig tilpas med, at vi satser på en klassisk gudstjeneste. ”Jeg tror, vi står for en troværdig og autentisk profil, siger Karen Storgaard Larsen. Hun roser kirkens tre præster for at drive den positive udvikling frem. De er dygtige til at kommunikere og tale i et sprog, der er tydeligt og vedkommende, mener hun. Det er en af årsagerne til de stigende besøgstal, vurderer menighedsrådsformanden.

Et menighedsprojekt

Vi har mange tangenter at spille i Kristkirken, og udviklingen her er et menighedsprojekt fastslår sognepræst Michael Lerche Nygaard. Han glæder sig over, at der kommer flere i Kristkirken om søndagen.

”Jeg tror at flere og flere har behov for at komme forbi og lytte til Guds ord og blive tanket op til en ny uge.”

Sognepræst Michael Lerche Nygaard glæder sig naturligvis over at flere og flere deltager i gudstjenesterne i Kristkirken, hvor han er ansat sammen med kollegaerne Per Damgaard Pedersen og Jan Mortensen. Men han er forsigtig med at påtage sig ansvaret for at det går så godt. ”At drive kirke er ikke en opgave, som præsterne kan bære alene. Alle bidrager med noget vigtigt – lige fra koret til den der tager telefonen, når nogen ringer hertil. Det hele handler om, hvordan folk oplever at blive mødt her”, siger han og tilføjer: ”Kristkirken er et menighedsprojekt, ikke blot et præsteprojekt.”

Kirkegænger Jakob Østergaard udtaler til Jydske Vestkysten: ”Det, som gør Kristkirken speciel, er, at menigheden er utroligt aktiv. Jeg synes selv, at indholdet giver mening og at det giver mening, når vores præster prædiker. De er utroligt dedikerede. Når vi laver planer for fremtiden, synes jeg, at tingene lykkes, og det, tror jeg, skyldes det samarbejde, der er mellem menigheden, menighedsrådet og præsterne. Der er en stor gruppe frivillige, som giver så meget tilbage, at det er blevet til en positiv spiral”.

Læs mere om udviklingen i Kristkirken i Kolding på deres hjemmeside

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights