Kristendomskursus med god deltagelse

Mulighederne er mange i en sognemenighed. I Løsning-Korning sogne har man denne vinter haft et kristendomskursus med rigtig god deltagelse.

Som sognemenighed er der mange tilknytningspunkter, som man kan benytte og præster knytte til ved. Sognepræst Henrik Højlund fortæller her om en god oplevelse med vinterens kristendomskursus. Løsning og Korning sogne er nogle af de sognemenigheder, der er tilknyttet ELNs menighedsnetværk.

Livet er ikke for amatører

Denne vinter havde vi i Løsning-Korning et kristendomskursus med temaet: ”Livet er ikke for amatører”.

Vi arrangerede det i samarbejde med FOF, som lagde det ind i sit program. Det gav uden tvivl en vis almindelig folkelig legitimation af kurset.

Vi lagde kurset meget an på at ramme en målgruppe af mennesker, der ikke normalt færdes hjemmevant i kirke og tro.

Vi spillede ud med en række temaer, som enhver kan genkende fra sit eget liv. Såsom: ”Jeg skammer mig”, ”Sex er kommet for at blive”, ”Der er mere mellem himmel og jord”. Og ud fra denne fællesmenneskelige erfaring underviste vi så i grundtemaer i den kristne tro.

Underviserne var præsten og en række personer tilknyttet de lokale menigheder.

God tilslutning

Der var meget stor tilslutning til kurset, et pænt stykke forbi hundrede deltagere. Og en dejlig stor andel af mennesker, vi normalt ikke ser på kirkebænken.

Vi tilbød efterfølgende fortsættelse i studiegrupper. Der blev oprettet en kvindegruppe med ni deltagere, og en anden mindre, blandet gruppe. Mange af dem nye folk i kirkelig sammenhæng.

En af deltagerne fortalte mig efterfølgende, at hun var vokset op i et missionsk hjem, men havde fået det helt på tværs og lagt afstand til kirke og tro. I 25 år havde hun haft det sådan. Så flyttede hun til byen og meldte sig til kurset. Nu har hun fundet hjem igen og kommer med glæde og trofasthed i kirke søndag efter søndag.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights