Konference om Kirke i København

Konferencen finder sted lørdag den 18. marts 2017 og har til formål at opmuntre, udfordre og udruste til at være kirkekristne i Storkøbenhavn

Evangelisk Luthersk Netværk København inviterer endnu en gang til en konference, hvor vi bliver opmuntret, udfordret og udrustet til at være kirkekristne i Storkøbenhavn. Foredragsholderne er tidl. generalsekretær i LM, sognepræst Jens Ole Christensen og frikirkepræst Thomas Øhrstrøm Willer og der er desuden reflektionssamlinger og god mulighed for samtale. Så sæt kryds i kalenderen.

Fire ord beskriver målet med dagen

Overblik
Vi sætter os op i helikopteren og ser, hvad der sker i det københavnske kirkeliv. Hvor ser vi liv og vækst? Hvor er der stagnation eller tilbagegang? Er der fælles kendetegn på de kristne fællesskaber, som oplever vækst? Skal kristne fællesskaber være forskellige, hvis vi skal nå forskellige mennesker med evangeliet om Jesus?

Luthersk
ELN-København er forpligtet på de lutherske bekendelsesskrifter. Derfor finder vi det naturligt, at vi hjælper hinanden med at være lutherske kristne i mission. Er der noget i den lutherske arv, der har særlig betydning for forkyndelsen til nutidens københavnere? Er der gode grunde til, at lutherske valg- og frimenigheder fortsat kalder sig lutherske og ikke blot evangeliske?

Refleksion
”Planer mislykkes, når der ikke er holdt råd.” (Ordsp 15,22). Denne bibelske visdom forsøger vi at efterleve, når vi sammen tænker over, hvad vi har hørt i løbet af dagen.

Handling
Hvad kan vi bruge af dagens input i vores sammenhæng? Hvor ser vi begrænsninger og muligheder? Hvor kalder Gud os til handling?

Kirke i storbyen

Kurt Dalsgaard, næstformand i ELN og med i ledelsen af ELN-København, siger om konferencen:

“Der er særlige udfordringer ved at være kirke i en storby som København. Man kan let blive væk i mylderet. Også når det gælder forholdet til  kirken. Mulighederne for et kristent fællesskab er mange, og der er et væld af varer på hylderne. Denne mangfoldighed i storbyen kan virke forvirrende, når man som kristen skal finde ind i et kristent fællesskab. Derfor shopper mange rundt og tager lidt her og lidt der. Nogle bliver rodløse. Andre mister helt den kristne tro. På konferencen sætter vi fokus på de specielle udfordringer, der er ved at være kirke i storbyen. Og vi giver et bud på hvad en luthersk forkyndelse har at bidrage med til storbyens mennesker.”

Storbycenter Bethesda danner ramme om konferencen, som arrangeres af ELN-København og har Emdrup kirke og Københavns Indre Mission, som medindbyder.

ELN-København ledes af en gruppe kirkeledere i Storkøbenhavn, som ønsker at fastholde kirke- og menighedsliv på Bibelen og den evangelisk-lutherske bekendelse, samt inspirere til at bygge levende og relevante menighedsfællesskaber i Storkøbenhavn. Ledergruppen for ELN-København består af Michael Dam Nygaard, Kurt Dalsgaard, Claus Grønbæk, Anton Braüner, Henrik Boje Jensen, Henrik List og Niels Jørn Fogh.

Se hele programmet her.

 

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ELN søger ny landsleder. Måske noget for dig, der er netværker, organisator og kommunikator..?

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights