Københavnerkirken nyt medlem af M-netværket

Københavnerkirken er en menighed med evangeliet, fællesskab og mission som omdrejningspunkt.

Københavnerkirken har efter en længere proces besluttet sig for at være tilsluttet Evangelisk Luthersk Netværk (ELN). Menighedsledelsen udtaler i en pressemeddelelse fra 2013: “Vi glæder os til fællesskab med et bredt udsnit af bibeltro menigheder og fællesskaber i Danmark. I 2006 blev ELN stiftet. Baggrunden var den kirkelige situation og et ønske om at skabe en platform, et netværk, for evangelisk-lutherske kristne fra alle typer af menigheder og menighedsgrupper i Danmark, som ønsker at fastholde en klassisk forståelse af Bibelen og kirkens bekendelser. Menighedsledelsen mener, at ELN kan videreføre tilsynet med vores menighed, og vi oplever, at ELN er dækkende for den virkelighed, vi som kirke står i. Københavnerkirken ønsker at blive inspireret og inspirere andre til det at være menighed og være i mission. Netop derfor falder denne beslutning også i tråd med både den velsignelse, vi som kirke har oplevet gennem Netværk for Missionale Menigheder (NMM), og det brændende ønske vi har om at se menigheder i Danmark leve i mission.”

Taknemmelighed

Siden Københavnerkirken blev stiftet for over 12 år siden, så har menigheden været associeret med Luthersk Mission (LM). Det har været til stor glæde for Københavnerkirken og været en god ramme for menigheden, for med associeringsaftalen har man været en del af noget, der er større end menigheden selv, og man er taknemmelige for det, man har modtaget gennem LM. Blandt andet har LM været med til at holde Københavnerkirken fast på et fokus på international mission. “Desuden er vi, og vil vi fortsat være fælles med LM om fire grundsandheder: Evangeliet om Guds frie og frisættende nåde, Bibelen som Guds troværdige åbenbaring, mission som tydeligt centrum og de mange nådegavers brug i menigheden.”, udtaler menighedsledelsen i Københavnerkirken. Så der er ikke tale om at man med indmeldelsen i ELN ønsker at lægge afstand til LM.

Landssekretær Brian Christensen glæder sig over, at der nu er 28 menigheder tilknyttet ELNs M-netværk. “Københavnerkirken er en veletableret menighed, der har meget at byde på, især i forhold til inspiration til mission og det bliver spændende at opleve det, som de kan bidrage med i M-netværket. Vi vil gerne netværke og have fællesskab med mange forskellige typer menigheder og ser det som frugtbart, når flere vil være med. Og menigheder har naturligvis frihed til at være en del af andre netværk eller organisationer, samtidig med, at de er med i ELNs M-netværk.”

Se oversigten over alle 28 menigheder her.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ELN søger ny landsleder. Måske noget for dig, der er netværker, organisator og kommunikator..?

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights