Kirkerne og skærpede coronarestriktioner

Gudstjenester er ikke ramt af nye restriktioner.

Den øgede smitte med corona har medført nye restriktioner i samfundet. Men som udgangspunkt gælder de nuværende regler og retningslinjer for folkekirken og andre trossamfund fortsat i lokaler, som de råder over.

Kirkeministeriet skriver i en pressemeddelelse, at gudstjenester, messer, fredagsbøn, kirkelige handlinger eller lignende kan derfor i langt de fleste tilfælde afvikles som hidtil, men naturligvis med overholdelse af de gældende arealkrav og afstandskrav og med fokus på hygiejne og udluftning. Der er ikke krav om, at man skal bære mundbind.

De skærpede tiltag mod coronasmitte, får dog også betydning for folkekirken og andre trossamfund, skriver udtaler kirkeminister Joy Mogensen:

“Det er meget vigtigt, at folkekirken og andre trossamfund ligesom alle andre dele af samfundet bidrager til at begrænse smitten. Og dagens skærpede tiltag får også betydning for dem,” siger Joy Mogensen.

De nye tiltag betyder, at der indføres yderligere begrænsninger for, hvor mange der kan forsamles til udendørs begravelser. Hidtil har forsamlingsgrænsen for udendørs begravelser været 200 personer, men fra mandag sættes det maksimale antal deltagere ned til 50.

Tiltagene får også betydning for andre udendørs aktiviteter i folkekirken og andre trossamfund, hvor deltagerne ikke i al væsentlighed sidder ned med ansigtet i samme retning. Her gælder nemlig det generelle forsamlingsforbud, som fra den 26. oktober 2020 sættes ned til 10 personer.

Kirkeministeriet meddeler desuden, at sektorretningslinjerne for en ansvarlig håndtering af Covid-19-tiltag i folkekirken og andre trossamfund vil blive opdateret, når de nye tiltag træder i kraft på mandag den 26. oktober 2020.

Opdateres…

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights