Kirkefest i Skjern

Lørdag d. 1. oktober holdes der kirkefest i Skjern. ELN blev stiftet i 2006 i Odense og har siden været med til at samle, udruste og inspirere til at være kirke på bibelsk grund.

Velkommen til kirkefest i Skjern.

Evangelisk Luthersk Netværk inviterer til kirkefest for enhver, som er optaget af kirkens nutid og fremtid. Det sker lørdag d. 1. oktober i Skjern Kulturcenter. Landssekretær Brian Christensen fortæller om kirkefesten:
“Sidste kirkefest var i 2013 i Randers, så det er ikke en årlig begivenhed, men noget helt særligt, når vi gerne vil samle den som deler ELNs vision for kirken i Danmark. Derfor håber vi også, at mange vil vælge at bruge en lørdag på at deltage i ELNs kirkefest og allerede nu sætter det i kalenderen.”

Det er 10 år siden at ELN blev stiftet, så det vil både være en festlig markering af et rundt jubilæum og en anledning til at gøre status og se fremad. Det vil formand Henrik Højlund og Pastoral Vejleder Børge Haahr Andersen gøre i løbet af dagen.

Kirken ud over kanten

Temaet for kirkefesten er ”Kirken ud over kanten”.

Vi vil gerne samle hele kirken om at få evangeliet bragt ud over kanten af prædikestol og de kristne fællesskaber. Evangeliet er ikke forbeholdt dem, som allerede kender det, men vi er som kirke sendt til dem som endnu ikke har hørt det gode budskab. Det må gøres på en sådan måde, at det når ud over kanten og bliver hørt og troet. For Danmark har brug for at høre et fuldtonende bibelsk evangelium. Derfor har vi fokus på vækkelse og er optaget af, hvordan vi kan være med til at give de bedste vilkår for en ny vækkelse i vor tid.

Samtidig lever vi i en tid, hvor Kirken i en helt anden betydning er på vej ud over kanten – væk fra klassisk bibelsk kristendom. Vi må besinde os på, hvad der kendetegner Jesu Kristi kirke, så vi kan holde fast ved den sunde lære. Vi må også være opmærksom på, hvad der er kirkens vigtigste udfordringer i fremtiden og det lader vi 3 unge med passion for kirkens fremtid komme med et bud på, som oplæg til en fælles drøftelse. Ved kirkefesten vil vi gerne samle, inspirere og udruste til at være kirke på bibelsk grund.

Program

Program for Kirkefesten

11.00 Velkomst

11.15 ”Hvor blev vækkelsen af ?” v/ Kurt Larsen

Samtale og bøn ved bordene

12.00 Frokost

13.00 ”Du derimod”, Bibelrefleksion ud fra 2. Tim 3,10-4,5

v/ Børge Haahr Andersen

13.30 ”Menighed og vækkelse” v/ Jens Lomborg

Lovsange

14.10 ”Hvordan gik de første 10 år med ELN ?”

v/ Børge Haahr Andersen

”Hvor går vejen for ELN de næste 10 år ?”

v/ Henrik Højlund

14.50 Kaffe

15.20 Panelsamtale

”Hvad er de tre vigtigste udfordringer for kirken i dag”.

Oplæg v/ Andreas Ipsen, præst i Tarm frimenighed

Sebastian Olesen, studerende, og

Simon Olesen, sognepræst i Borris

16.45 Gudstjeneste v/ Jens Lomborg, liturg

og Henrik Højlund prædikant

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights