Kirke til tiden. Konference for valg- og frimenigheder

Skarp på tiden og tæt på virkeligheden. Inspirationskonference for valg- og frimenigheder zoomer ind på tiden og menighedernes virkelighed. Konferencen ønsker at give viden, forståelse og redskaber til engagerede frivillige, ledere og præster.

Temaet  for inspirationskonferencen er Kirke til tiden og har bl.a. fokus på, hvordan kirken kan være relevant for mennesker i et postmoderne samfund. Den foregår lørdag den 17. juni i Børkop og er arrangeret af Luthersk Mission, Indre Mission og Evangelisk Luthersk Netværk.

Hent programmet her

Tilmeld dig her

”Som kirke har vi fået verdens bedste budskab om Jesus som Vejen, Sandheden og Livet, og denne dag bliver vi inspireret til, hvordan vi kan være kirke i en tid, hvor mennesker har en helt anden accept af mange sandheder og veje,” siger Brian Christensen, præst i Lemvig Bykirke og én af initiativtagerne til konferencen.

Den ene af konferencens hovedtalere, udviklingsdirektør i Samfonden Jesper Oehlenschläger, tager netop fat på, hvordan kirken kan være relevant i samfundet, mens højskoleforstander Robert Bladt peger på menighedernes ansvar og muligheder for internt at oplære børn, unge og voksne i den kristne tro.

Foruden foredrag og bibelrefleksion er der en bred vifte af workshops, som zoomer ind på helt praktiske udfordringer i at være frimenighed og/eller valgmenighed, der bliver bl.a. inspiration til arbejdet med frivillige, med diakoni og til at være menighed i en regnbuefarvet tid, ligesom en workshop også følger op på, hvordan kirken kan agere i samfundet i praksis.

Også for valgmenigheder

Det er anden gang, at IM, LM og ELN holder konference sammen. Sidst var i 2021, og erfaringerne herfra var så gode, at man altså er klar til en ny.

”Det var tydeligt at mærke, at menighederne på tværs af foreninger og netværk har så meget til fælles, at det giver virkelig god mening at dele erfaringer og inspiration på denne måde. Sidste gang var det en konference for frimenigheder, men det er oplagt, at valgmenighederne selvfølgelig skal være med, da fri- og valgmenighedernes muligheder og udfordringer i høj grad er de samme,” fortæller Brian Christensen.

Konferencen koster 400 kr. ved tilmelding før 8. maj. Derefter er prisen 450 kr. Seneste tilmelding er 3. juni.

2 kommentarer til “Kirke til tiden. Konference for valg- og frimenigheder”

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights