Juridisk kønsskifte og vielse

Juridisk kønsskifte udfordrer præsters ret til at nægte at medvirke ved vielse af homoseksuelle.

Kirkeministeriet vil tvinge præster

I følge en artikel i Kristeligt Dagblad d. 20 september, så udtaler Kirkeministeret om denne tænkte situation: “Retten til at afvise vielser af homoseksuelle gælder ikke, hvis den ene part har skiftet køn juridisk” og “Præster skal respektere ”den borgerlige myndigheds afgørelse,”. De politiske partiers ordførere er delt i spørgsmålet, idet den radikale ordfører Helle Løvgreen Mølvig støtter Kirkeministeriets tolkning, mens SF’s kirkeordfører, Pernille Vigsø Bagge, er sikker på kan lade sig gøre, så de ”relativt få præster, der ikke ønsker det, kan blive fritaget.”

En af de “få” præster er Henrik Højlund, sognepræst og formand for Evangelisk Luthersk Netværk, som udtaler:

”Jeg stiller ikke op til sådan en vielse, lige meget hvad Kirkeministeriet siger. Præster skulle slet ikke have lov til at sige ja til at vie homoseksuelle, og nogen der har fået juridisk kønsskifte, for det strider mod biblen og den virkelighed og det livsvilkår, der bliver et menneske givet.”

Henrik Højlund er ikke sindet at lade sig tvinge til en sådan vielse, for han udtaler “”Så må de fyre mig, jeg gør det ikke. ”Fundamentalt er vi ude på et skråplan, når man kan skifte køn, fordi man føler sig som noget andet. Køn er ikke et spørgsmål om følelser, og når man gør det til det, leger man gud. Man konstruerer sit eget liv og identitet. Det er uden tvivl hårdt at være kønsforvirret og måtte leve med det som et vilkår, men det er bedre end at forsøge at konstruere en anden virkelighed.”

Til Kristeligt Dagblad siger Hans-Ole Bækgaard, formand for Indre Mission

”Det her er en uheldig følgevirkning, men det kan ikke kun være op til ministeriet, hvordan kirken skal indrette sig, og måske viser det sig, at der kan komme prøvesager for at sikre friheden,” siger han.

 

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ELN søger ny landsleder. Måske noget for dig, der er netværker, organisator og kommunikator..?

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights