Jón Poulsen ny præst i Ølgod Valgmenighed

Drive-in generalforsamling. Der skulle mere end almindelig opfindsomhed til, da menighed ansatte den nye præst.

Hvad gør man midt i en tid med forsamlingsforbud, når præsten er fundet, men vedtægterne kræver, at generalforsamlingen skal godkende ansættelsen?

Man laver da en ekstraordinær drive-in generalforsamling!

Og det var netop, hvad de gjorde i Ølgod Valgmenighed torsdag eftermiddag. I indkørslen ved Luthersk Missions hus var der linet op med skilte og afmærkninger, så valgmenighedens medlemmer i god ro og orden kunne blive i bilen og afgive deres stemme.

”Der var faktisk 149 medlemmer, der kom forbi i løbet af de to timer, så det viser jo en kanon opbakning,” siger Henrik Tygesen, der formand for Ølgod Valgmenighed.

Flere havde desuden stemt pr. brev, og der var et stort ja til den nye præst Jón Poulsen fra Gjern.

Et godt match

Ølgod Valgmenighed har i mere end et år været uden præst, og det glæder formanden, at menigheden efter en periode med vikarer nu igen får sin egen præst.

”Vi er Gud dybt taknemmelige for, at det blev Jón Poulsen. Både han og vi i bestyrelsen er overbeviste om, at det er et godt match,” siger Henrik Tygesen.

Jón Poulsen er cand.theol. og har de seneste år været ansat i Søhøjlandets Kirke og Kirken ved Tange Sø. Han er gift med Laila, der er musikpædagog. Parret har fire børn i alderen 11 til 19 år.

Den nye præst er ansat pr. 1. juni, og han ser frem til at begynde jobbet i Ølgod.

”For det første glæder jeg mig til at arbejde med gudstjenester og menighedens liv dér. Og så glæder jeg mig også til sammen med menigheden at gøre Ølgod Valgmenighed kendt i lokalområdet. Jeg blev selv omvendt som 17-årig, og det har altid været min drivkraft, at mennesker må opleve det samme, at komme til tro på Jesus,” siger Jón Poulsen.

Ølgod Valgmenighed har ikke tidligere stillet en præstebolig til rådighed, men nu har man købt et hus på Pilevænget i Ølgod.

Det er planen, at huset skal nu sættes i stand den kommende tid og være klar til at modtage den nye præst, som sandsynligvis bliver indsat i begyndelsen af sommeren.

Plads til børn

Det kendetegner Ølgod Valgmenighed, at det er en aktiv menighed, som værdsætter søndagsgudstjenesten højt. Der er god plads til alle generationer – også børnene.

Ølgod Valgmenighed har knap 400 medlemmer og holder gudstjenester i Ølgod og Bejsnap Kirker. Valgmenigheden blev dannet i 2001 af personer med tilknytning til Indre Mission og Luthersk Mission.

 

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights