Inspirerende dag for sognekirkerne

Først Kristus som korsfæstet. Som en realitet, som fred og glæde. Derefter tjeneste. Det budskab og en bred vifte af workshop samlede ca. 65 mennesker til Sognekirkekonference i Fredericia.

Sognekirkekonferencen fredag den 11. juni blev en dag med stor inspiration fra bl.a. norske Geir Otto Holmås, der bidrog med to foredrag på video og stillede op til online spørgsmål og samtale.

Kristus

Geir Otto talte først om menigheden som hvilested, som stedet hvor Kristus tjener os. Og ganske bogstaveligt slog han med en træhammer fast, at Jesu død på korset betyder, at dommen er afsagt, vi er frikendt. Det er en realitet, at Kristus døde på korset for vores skyld. Han byttede med os. Og dét forandrer sig ikke. Sådan er det 24/7, var en af Holmås’ pointer. Og med henvisning til Paulus spurgte han, om vi i de nordiske menigheder mon også kunne sige, at vi ikke ville vide af noget andet end Kristus, og det som korsfæstet?

Se og hør foredraget her: Menigheden som hvilested

Fællesskabet

Holmås talte i sit andet foredrag om menigheden, hvor alle tjener. Han pegede bl.a. på, at han ser, at fællesskabet har en afgørende betydning nu, og at det vil få en afgørende betydning for fremtidens kristne. Fællesskaber, hvor kristne i mindre grupper, i husmenigheder eller såkaldte intentionelle fællesskaber har muligheden for at integrere kristen tro med det faktisk levede liv. Fællesskaber, hvor der ikke er et individualistisk fokus på min tjeneste, mine nådegaver. Han henviste bl.a. til 1. Peters brev kap.2, hvor der er tale om et fællesskab af kristne, når Peter siger: “Lad jer selv som levende sten bygges op til et åndeligt hus, til et helligt præsteskab.”

Se og hør foredraget her: Menigheden hvor alle tjener

Omsorgen

Med Holmås’ oplæg som fundament tog sognepræst Peter Worm Madsen over med et oplæg om menigheden som omsorgens sted. Han talte bl.a. på baggrund af mange spændende erfaringer fra Christianskirken i Aarhus om at nå ud til mennesker med kirken, så de mærker den og kender den. At være tilstede med et andet menneske. Måske som han har gjort som stamgæst på et værtshus eller gennem praktisk hjælp til mennesker i sognet.

“Nogle gange møder jeg nogle, som siger, at der ikke er behov for hjælp i deres sogn. Og så svarer jeg, at det er bare fordi I ikke har fundet dem endnu,” sagde Peter Worm Madsen blandt andet.

Gå i fred. Tjen Herren med glæde

Foruden de tre foredrag om formiddagen var der en stribe workshops, som tog fat om sognekirkens virkelighed, hvorefter Henrik Arendt Laursen rundede dagen af med oplægget “Gå i fred. Tjen Herren med glæde”. Han pegede på, hvor vigtigt det er, at freden, er forudsætningen for at gå. “Fred” kommer før gå, og glæde kommer før tjene,” sagde han blandt meget andet.

Sognekirkekonferencen er arrangeret af Menighedsfakultetet, Dansk-Bibelinstitut og Evangelisk Luthersk Netværk.

Hvorfor er du taget med på konference?

Kristian Larsen, organist i Holsted
“Jeg er med, fordi jeg er et sted, hvor jeg har brug for at blive tanket op og få noget inspiration. Jeg har læst Geir Ottos bog, og hans oplæg var virkelig godt med pointering af det reelle. Det er godt at blive befriet fra det oplevelsespres, der kan være.

Yvonne Søndergaard Larsen, organist i Kvaglund
“Jeg er her, fordi der var et tilbud om mange gode workshop. Jeg ville gerne have haft det om børnekirke, som desværre blev aflyst. Men jeg ser frem til at være med på workshoppen Giv mig Gud en salmetunge, som jo særligt har musikken i fokus.”

 

 

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights