Indvielse af ny kirke er også en opmuntring

Flere end 600 deltog søndag i indvielsen af Skjern Bykirkes nye kirkerum.

“Når jeg hører om missionshuse, der lukker, så bliver jeg tung om hjertet. Men i dag bliver jeg opmuntret!”

Sådan sagde Skjern Bykirkes åndelige vejleder Niels Jørn Fogh, da han holdt indvielsestalen til en propfuld ny kirkesal i Skjern søndag den 23. september.

Og han føjede flere ord på opmuntringen:

“Jeres fælles vandring som menighed; jeres ønske om at pege på Jesus; jeres tillid til Bibelen, samt jeres længsel efter at gøre noget godt for Skjern og omegn, har været til stor opmuntring for mig og mange andre.”

Niels Jørn Fogh fortalte, at når han nævner Skjern Bykirke hjemme i sin menighed i Lindehøj Kirke i Herlev, så fremhæver han, at Skjern-folkene er en flok entreprenører.

“Jeg påstår ikke, at I handler, før I beder eller tænker jer om. For det stemmer ikke! I har bedt mange bønner, tænkt bekymrede tanker og delt visionær overvejelser med hinanden, inden I påbegyndte det, vi opholder os i lige nu.

Men når I skønner, at Gud har givet grønt lys, er I ikke bange for at handle. Jeg tror dog ikke, dette kirkecenter bare er udtryk for vestjysk pionérånd og handlekraft. Det er også udtryk for, at Helligånden leder, virker og giver mod,” sagde han blandt andet.

Gæster fra nær og netværk

Den nye kirkesal kan rumme 600 mennesker, og søndag var kirken mere end fuld. Menigheden var naturligvis mødt talstærkt op, men også mange fra gæster fra Skjern var forbi, ligesom der var en del fra søsterkirker i ELN’s menighedsnetværk.

“Det var skønt at mærke nysgerrigheden fra byen, men det var også en stor glæde at mærke interessen fra dem, vi er i netværk med,” siger Jens Lomborg.

Skjern Bykirke har det seneste år ombygget det tidligere Danish Crown Slagteri til ny kirkesal med tilhørende lokaler, der rummer børne- og juniorkirke, kontor og cafe-område.

En meget stor del af arbejdet er udført af frivillige fra menigheden, som har lagt tusindvis af timer i arbejdet.

Indvielsen af kirken blev markeret hele weekenden. Det begyndte med reception og borgmesterligt snoreklip fredag eftermiddag, og det fortsatte weekenden igennem med lovsang, foredrag, koncerter, fællesspisning og indvielsesgudstjeneste søndag.

Læs også Kirken endte på slagteriet

 

 

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights