Indre Mission vejleder i frihedsordninger

Den folkekirkelige frihedslovgivning giver mulighed for alternativer til sin lokale sognekirke, hvis forkyndelsen og undervisningen dér ikke er tro mod bibel og bekendelse.

Man kan vælge at løse sognebånd til en præst ved en nærliggende sognekirke og dermed blive en del af denne menighed. Her har man så mulighed for at udøve sin valgret og man er også valgbar til menighedsrådet. Men ønsker man ikke at tage til gudstjeneste udensogns og være en del af en anden menighed, så er der flere andre muligheder.

Indre Mission har udgivet vejledninger til, hvordan lovgivningen er ved forskellige frihedsordninger og hvad Indre Mission kan tilbyde, hvis man vælger nogle af disse.

Indre Missions formand Hans-Ole Bækgaard udtaler:
” I de seneste måneder har jeg fået flere henvendelser rundt om i landet fra folk i vores (missionske) bagland, der overvejer deres lokale kirkelige situation – og herunder om mulighed for tilkaldegudstjenester. Jeg har vejledt i disse konkrete situationer, og det har bl.a. medført, at der nu ligger et papir på Indre Missions hjemmeside om ordningen (muligheder, fordele, ulemper, jura osv.).”

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

ELN søger ny landsleder. Måske noget for dig, der er netværker, organisator og kommunikator..?

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights