Herning Bykirke er en realitet

Fredens Kirke i Herning dannede den 2. december rammen om den første gudstjeneste i Hernings nyeste frimenighed, Herning Bykirke

Frimenighedens præst Søren Mejer Overby bød velkommen og ledte gudstjenesten. Over 250 personer deltog i den festlige åbningsgudstjeneste, der indledtes med dåb af lille Josva, der dermed blev frimenighedens nyeste og hidtil yngste medlem.

”Vi er utroligt glade for, at vi fik lov at leje Fredens kirke, der dannede en perfekt ramme om vores åbningsgudstjeneste,” fortæller Bjarne Carlsen, der er formand for Herning Bykirke, og fortsætter: ”Vi har været igennem en utrolig givende proces og dialog med vores medlemmer om, hvad vi håber, Herning Bykirke vil udvikle sig til. Vi har oplevet et stort engagement og en fantastisk vilje til at få enderne til at nå sammen.”

”Fællesskabet og engagementet i hinandens liv er en af de visioner, der er groet frem af medlemmernes ønsker,” siger Søren Mejer Overby. ”Vi vil gerne være en menighed, hvor vores gudstjenester er præget af nærvær, engagement og omsorg. Det gælder prædikenen, der skal relatere til vores hverdag. Det betyder også, at der ofte vil være mulighed for at blive bedt for, hvis man f.eks. er syg. Og har man lyst til fællesskab, vil der altid være kaffe eller mad før eller efter gudstjenesten. Der er også udtrykt et ønske om et diakonalt/socialt engagement, lige som der også er en vision om, at Herning Bykirke er en menighed, der giver det videre, vi selv har fået fra Gud: Budskabet om Jesus, Guds søn.”

Børn er også meget velkomne i Herning Bykirke! ”Vi starter og slutter gudstjenesten sammen, men under prædiken går vi i børnekirken, hvor vi synger, leger og hører om Gud på børnenes præmisser,” fortæller Lisca Kjeldsen, der er børnekirkeleder.

Efter åbningsgudstjenesten blev der budt på lidt godt at spise. Omkring 160 personer benyttede denne lejlighed til at fejre opstarten af Herning Bykirke sammen.

Søren Mejer Overby er først ansat fra nytår og bliver indviet til tjenesten i forbindelse med gudstjenesten den 20. januar 2013. Ud over Søren Mejer Overby, der i begyndelsen er ansat på halv tid, vil Brian Christensen, der er præst i Lemvig Bykirke og landssekretær i ELN, stå i spidsen for en del af Herning Bykirkes gudstjenester i den første periode.

Herning Bykirke har i dag 74 voksne medlemmer samt en masse dejlige børn.

 

Skriv en kommentar

Tag med på konference for valg- og frimenigheder.  Lørdag 17. juni i Børkop. Skarp på tiden - tæt på virkeligheden!

Verified by MonsterInsights