Har kristne patent på vejen til Gud ?

Biskop har med sit syn på om andre religioner taler sandt om Gud, sat sig uden for den kristne bekendelse, vurderer Henrik Højlund.

Biskop over Roskilde stift Peter Fischer-Møller har i et interview i Kristeligt Dagblad d. 1. december gjort rede for om Allah og den kristne Gud er den samme. Her understreger han, at der kun findes én Gud, så derfor har andre religioner ikke en anden Gud. Denne ene Gud har de forskellige religioner forskellige måder at fortælle historier om. For ham er den kristne fortælling den bedste, men de kristne har ikke patent på Gud og vi har brug for dialogen med andre religioner for at kunne lære mere om Gud.

Han afviser i interviewet at kalde den muslimske gudsforståelse forkert og han ønsker ikke at sætte sig til dommer over, hvordan Gud åbenbarer sig for andre mennesker.

Udenfor bekendelsen

Formand for Evangelisk Luthersk Netværk, sognepræst Henrik Højlund, mener, at biskoppen er langt ude og åbner op for at der findes andre veje til Gud end gennem Kristus.

 

“Peter Fischer-Møllers seneste udspil i Kristeligt Dagblad får mig til at tage bladet fra munden: Han er godt nok langt ude. I klar tekst siger han, at der findes andre veje til Gud end gennem Kristus.

Nå ja, klar tekst og klar tekst. Peter Fischer-Møller tåger rundt i svarene. Han kan godt høre, at noget af det – selv i den altrummelige folkekirke – er lige på kanten. Men til syvende og sidst lykkes det ham ikke at sløre, hvad han egentlig mener: ”Vi har som kristne ikke patent på vejen til Gud”, slutter interviewet.

Peter Fischer-Møller har sat sig udenfor den kristne bekendelse. Han er givetvis troende. Han tror sikkert fuldt og fast på det, han siger. Men han siger ikke det, troen siger. Han taler ikke troens sprog. Kristeligt forstået er han ikke troende. Men han er biskop. Forstå det, hvem der kan. ”

Se desuden Henrik Højlunds mere fyldige kommentar i Kristeligt Dagblad.

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Verified by MonsterInsights