Gudstjenestefællesskabet i Slagelse

Menighedsnetværket i ELN er nu vokset til 25 medlemmer og de fleste af dem er egentlige menigheder. Som noget nyt er der nu også et fællesskab som afholder tilkaldegudstjenester.

Gudstjenestefællesskabet begyndte at holde gudstjenester i Slagelse Missionshus i foråret 2013. Grunden var, at flere efterhånden var blevet ”kirkefrustrerede” – og manglede et sted hvor man trygt kunne komme og høre en god forkyndelse der stemte overens med det, bibelen og bekendelsesskrifterne fortalte om Gud.

Kontaktperson for fællesskabet, Keld Hansen, udtaler: “Vi var meget spændte på om det overhovedet var noget som folk i Vestsjælland havde behov for – eller om det kun var de få. Det viste sig ret hurtigt at der var behov for dette frirum at mødes i. Deltagerantallet har ligget mellem 40 og 70 deltagere.

Udvalget kalder præster fra hele Sjælland der ønsker at opfylde ovenstående behov.

Tilknyttet ELN

Her efter nytår blev fællesskabet tilknyttet ELN som det åndelige bagland. Det at der holders gudstjenesterne i et missionshus betyder ikke, at det er Indre Mission der er arrangør – det er et udvalg – men de fleste der er med kommer fra Indre Mission i Vestsjælland.

“Vi har indtil nu haft nogen rigtig dejlige gudstjenester, fyldt med lovsang, forbøn og med en lidt ”løsere” liturgi.”, fortæller Keld Hansen. “Hvad fremtiden vil bringe ved vi ikke, men mon ikke Gud viser os det?
Nogle vil gerne i gang med en frimenighed – men det er der p.t. ikke basis eller motivation til . I første omgang er målet også at skabe en mulighed for folk – både i og uden for Folkekirken at mødes om en sund Evangelisk-Luthersk forkyndelse. Fremtiden er spændende – og vi er glade for at ELN har gjort det muligt at fællesskaber som os også kan være en del af ELN.”

 

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights