Gud er i mission. Derfor er vi kirke

En uge med indvielse af lokaler og ordination kulminerede søndag med indsættelse af Christian Canu Højgaard i Vestsjællands Valgmenighed.

Selv om der kun var få fysisk til stede pga. coronarestriktioner, så var det både højtideligt og festligt i missionshuset i Slagelse, da provst Ulla Thorbjørn Hansen indsatte Christian som præst i Vestsjællands Valgmenighed søndag den 18. april.

Læs også artikel om Vestsjællands Valgmenighed: Vi må bare sige tak!

I sin tale nævnte provsten, at denne søndag bliver kirken mindet om Jesus som den gode hyrde. Det passer godt med, at Jesus er forbillede for præsten, som netop er menighedens lærer og hyrde. Hun trak frem, at der ligger en stor forpligtigelse i præsteløftet, fordi præsten lover at være flittig, alvorligt granske Guds ord og foregå med et godt eksempel.

”Det lyder af meget – og det er meget. Og derfor vil vi bede om Guds velsignelse over din gerning, og om lidt bliver menigheden bedt om at stå sammen med dig,” sagde hun.

Ulla Thorbjørn Hansen nævnte også den aktuelle debat om fornyelse af præsteløftet. Det går hun ikke ind for. Tværtimod værdsætter hun løftets ord:

”Præsteløftet kan være med til at holde fast i det væsentlige og i det kald, du har fået. Det kan måske også bruges til en forventningsafstemning med menigheden. Måske i en studiekreds eller til en temaaften.”

Provsten noterede, at løftet understreger, at det at være præst ikke er et almindeligt job. Og selv om Christian kun er ansat på 25 procent, så vil han være 100 procent til stede, når han er i valgmenigheden.

”Og med den person du er, vil du måske engagere dig 110 procent. Om ansættelsen så følger efter og bliver på 100 procent, vil tiden vise,” sagde hun.

Derfor er vi her

Da Christian efterfølgende gik på prædikestolen, var det med ordene:

”Dagen i dag er en festdag. Det kulminationen på mange års bøn, forberedelse og arbejde. Det er jo en helt vild dag at være med til. Det begyndte som et lille gudstjenestefællesskab, en ide modnedes, spirede og voksede til en valgmenighed, Vestsjællands Valgmenighed.”

Christian prædikede derefter over teksten fra Johannesevangeliet om Jesus som den gode hyrde.  Og han sagde blandt andet:

”Vi får lov til at træde ind i valgmenigheden med ordene om Jesus som den god hyrde. Hyrden som forlader 99 får for at hente det ene får, der er fortabt. Gud leder efter hver eneste. Gud er en Gud i mission. Det er derfor vi er kirke. Det er derfor, vi er her.”

Se indsættelse af Christian Canu Højgaard på Facebook

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights