God næring i fastetiden

To præster fra kirker i ELN’s menighedsnetværk har netop udgivet bøger, som er værd at læse i fastetiden: Den ene er 40 forretter til fasten og den anden Replikker mellem tid og evighed.

Selv om der er tale om to bøger, som er egnede til fastens eftertænksomhed og foreberedelse til påske, så er der bestemt ikke tale om smalkost. Tværtimod.

Sognepræst i Sankt Hans Kirke i Odense, Peter Østergaard Jacobsen, har skrevet 40 refleksioner til fastens 40 dage. Refleksionerne er holdt som skriftetalerne i Sankt Hans Kirke, og de er hver på sin måde en appetitvækkende forret til påskens hovedmåltid.

Skriftetalerne er holdt i Sankt Hans Kirke, og Peter Østergaard Jacobsen skriver i forordet til bogen:

“Fastetiden beskrives ofte som en dyster tid. Den liturgiske farve er violet, bodens farve. Giver disse små tekster anledning til, hvad man i traditionen kalder for anger og bod over for Gud, vil det være helt på sin plads. Dog: Boden og angeren er ikke et mål i sig selv. Kristus og hans lys er målet. Vi lader ikke som om, vi ikke kender hans nåde, når vi faster og angrer. Vi gør bod og angrer med oprejst pande i tillid til Guds nåde i Kristus.”

Se video, hvor Peter Østergaard Jacobsen omtaler baggrunden for bogen:

40 forrettter til fasten er udgivet på Lohse. Bogen koster 149,95 kr. og kan købes på lohse.dk

Replikker mellem tid og evighed

Sognepræst i Fredens og Nazaret Kirker Jens Ole Christensens bog Replikker mellem tid og evighed er en samling af klummer, som han har skrevet i Kristeligt Dagblad over en årrække fra 2008 til 2020.

Hvis 40 forretter til fasten er appetitvækkende og næringsrige forretter til påsken, kan man næppe betegne Jens Ole Christensens klummer som desserter, selv om de uden tvivl er skrevet på baggrund af påskens hovedmåltid. Dertil rummer de alt for få tomme kalorier og leflen for den gode smag.

På bogens bagside giver sognepræst Jesper Bacher klummerne disse ord med:

“Den store schweiziske teolog Karl Barth sagde engang, at vi har brug for såvel avisen som Bibelen for at orientere os i verden og forstå menneskene. I Jens Ole Christensens klummer fra Kristeligt Dagblad mødes begge perspektiver på fornem og underfundig vis. Her sættes tidens tale og Bibelens ord, verdens gang og evangeliets trøst, menneskers bud og Guds bud stævne med vid og bid. Jens Ole Christensen har øre for tidsånden uden at tale den efter munden, med et klart udgangspunkt i Luthersk Mission uden at give køb på selvkritik og anfægtelse. Klummerne er opbyggelig, tankevækkende og stundom provokerende læsning. Bibelen i lyset af avisen og avisen i lyset af Bibelen. Det lyser op!”

Replikker mellem tid og evig. Udgivet på Logos media. Bogen koster 199,95 kr. og kan købes på lohse.dk

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights