God forkyndelse

Spørgeskema er nu klar til både tilhørere og forkyndere i storstilet projekt, der skal skabe bedre forkyndelse

Som tidligere omtalt her på ELNs hjemmside i begyndelsen af januar, så er 11 kirkelige organisationer gået sammen om et stort forkyndelsesprojekt. Nu er næste fase af projektet begyndt, nemlig indsamlingen af data og man har en målsætning om at indsamle spørgeskemaer fra mindst 1000 tilhørere og 100 forkyndere.

Man kan gå ind på www.godforkyndelse.dk og besvare spørgeskemaet. Der er omkring 30 spørgsmål og det tager 15-20 minutter at besvare dem. Det er håbet, at mange vil tage sig tid til det, for at bidrage til, at forkyndelsen bliver endnu bedre.

Helligånden er kraften

Evangelisk Luthersk Netværk er gået aktivt ind i projektet og vil gerne bidrage til det gode formål om at give inspiration til, hvordan den gode forkyndelse kan blive endnu bedre i menigheder og kristne fællesskaber.
“Det er klart at det er Helligånden, som først og sidst er den afgørende kraft i enhver kristen forkyndelse. Men Helligånden udruster samtidig menigheden med nådegaver og enhver forkynder bør gøre sig umage for at tale vedkommende, klart og med bibelsk fylde”, siger landssekretær Brian Christensen. “Derfor har vi brug for at se nærmere på, hvad og hvordan der forkyndes, så prædikant og tilhørere kan lære af hinanden og i fællesskab ophøje og ære Jesus Kristus.”

Formål

Projektets formål er:

1. at afdække, hvad der karakteriserer forkyndelsen i de miljøer, som projektets organisationer dækker, og hvordan forkyndere og tilhørere vurderer denne forkyndelse,
2. at give inspiration til, hvorledes god forkyndelse kan fremmes i Danmark i 2010-erne,
3. at udruste og inspirere især unge/kommende forkyndere,
4. at fremelske velvillige, kritiske og ansvarlige tilhørere,
5. at styrke forkyndelsen i forhold til ikke-kirkelige tilhørere,
6. at (gen)skabe store og sunde forventninger til forkyndelsen af Guds ord som et nådemiddel.

 

Skriv en kommentar


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Sognekirkekonference 24. maj i Kolding. Fokus på håb. For alle med hjerte for folkekirkens muligheder!

Verified by MonsterInsights